Σε αποκαλύψεις για τον τρόπο με τον οποίο μπήκε «μπροστινός» στο εγχείρημα της απόκτησης τηλεοπτικού σταθμού, μετά από σχετική προτροπή της τότε κυβέρνησης και του υπουργού, Νίκου Παππά, προχώρησε ο Χρήστος Καλογρίτσας.

 

Στην κατάθεσή του στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, ο βασικός μάρτυρας της υπόθεσης των τηλεοπτικών αδειών κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση αναφέρθηκε στις στενές σχέσεις που είχε με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με τον «πολυαγαπημένο του φίλο», όπως τον χαρακτήρισε, Νίκο Παππά, επαναλαμβάνοντας ότι ο τότε υπουργός του πρότεινε να τεθεί «μπροστινός» για τη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού.

 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πληροφορίες ο γνωστός επιχειρηματίας είπε: «Ήμουν και είμαι αριστερός. Είχα επιμείνει στον Λαφαζάνη να μην φύγει τότε. Εγώ έμεινα στο κόμμα. Ένιωσα ξανά-στρατολογημένος στο κόμμα. Έμεινα στους ''νέους''. Μετά τις εκλογές κι αφού κερδίσαμε κι επειδή είχα την εμπειρία κλήθηκα από τους ίδιους ανθρώπους και μου ζήτησαν να συμπράξω μαζί τους για τα ΜΜΕ. Ο Νίκος Παππάς και κάποια παιδιά».

 

Ερωτηθείς από τον πρόεδρο της Επιτροπής, Σταύρο Κελέτση σε ποια παιδιά αναφέρεται φέρεται να απάντησε πως τα έχει καταγεγραμμένα. «Θα τα θυμηθώ στην πορεία. Τα έχω καταγεγραμμένα. Το καλοκαίρι του 2016 στις αρχές είχαμε εκδηλώσει ενδιαφέρον με την ομάδα που συνεργαζόμουν».

 

Στην ερώτηση αν ήταν ομάδα επιχειρηματική, απάντησε: «Όχι. Ο Παππάς ήταν»

 

«Καπετάνιε θα μας δώσεις το όνομα σου για κανάλι;»

 

Ειδικότερα ο μάρτυρας, μιλώντας για τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του Νίκου Παππά, φέρεται να είπε:

 

«Το καλοκαίρι του 2016 με φώναξε ο πολυαγαπημένος μου φίλος Νίκος Παππάς και μου είπε: ''Καπετάνιε θα μας δώσεις το όνομα σου για κανάλι και τα λοιπά''; Εγώ είπα πως «ήρθα μαζί σας». Μιλήσαμε για κάτι ξένους. Μου ανέφερε ο Παππάς τα ονόματα των ξένων. Ακουστά τους είχα. Δεν τους γνώριζα. Με τον τρόπο που μου το ζήτησε ο Νίκος είπα ''ας πάει κι αυτό''. Με φώναξε και με ενημέρωσε για να συναντηθώ με τους ανθρώπους αυτούς. Στο πόρτο Χέλι έγινε το ραντεβού».

 

«Από τον Παππά είχα πάρει συγκεκριμένες οδηγίες»

 

Σε ερώτηση του κ. Κελέτση πού τον συναντούσε απάντησε παντού. «Στο σπίτι μου. Στο σπίτι του. Σε ταβέρνες. Παντού. Μπορώ να το βεβαιώσω, να σας δώσω τις σημειώσεις μου αν κριθεί αναγκαίο. Στο Πόρτο Χέλι ήρθαν κάτι άνθρωποι σταλμένοι από την άλλη πλευρά. Από τον Παππά είχα πάρει συγκεκριμένες οδηγίες. Δώσαμε τα χέρια μας. Ήπιαμε και κάτι ποτά και μεζέδες και σηκωθήκαμε και φύγαμε. Ήταν και ο Κ. Τόμπρας. Εκεί υπήρχε μια συμφωνία... φτιαγμένη. Εγώ αγγλικά δεν μιλάω. Μόνο Καρδιτσιώτικα μιλάω» είπε ο κ. Καλογρίτσας, όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα».

 

Συνεχίζοντας την κατάθεσή του δήλωσε: «Μου ανέφερε ο άνθρωπος αυτός πως έχει συμφωνήσει τη συμμετοχή του στο κανάλι. Εγώ αυτά δεν τα πολυπίστευα. Έχω μια δίκη μου άποψη για τις συνεργασίες με τους Άραβες. Όταν ειπώθηκε ότι με αυτή την εταιρία θα κάνουμε το κανάλι είχα την αίσθηση ότι αυτό το κανάλι θα κατευθυνόταν από υπηρεσίες. Εγώ αυτό που έβαζα ήταν το όνομα μου. Να είμαι μπροστινός. Έκανα την υποχώρηση και το δέχθηκα».

 

«Όταν δεν πήραμε το κανάλι ξεκίνησε η καθύβριση εμού»

 

Σε άλλο σημείο ο Χρήστος Καλογρίτσας φέρεται να είπε: «Δεν είχα κανένα λόγο να βγω σε κανένα εξωτερικό να βρω έργο. Ούτε το ήξερα αυτό το έργο. Ήταν όλα εικονικά. Όταν έφτασε η ώρα και δεν πήραμε το κανάλι ξεκίνησε η καθύβριση εμού και της οικογένειάς μου. Την επόμενη ενώ είχα πιστώσεις από τράπεζες με κόψανε από τα πάντα».

 

«Στον Άραβα εμένα με έστειλε ο Νίκος ο Παππάς»

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καλογρίτσας ανέφερε στα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής ότι οι επαφές του με τους εκπροσώπους της εταιρείας CCC προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το «ΣΥΡΙΖΑ channel» έγινε με την καθοδήγηση του κ. Παππά.

 

«Στον Άραβα εμένα με έστειλε ο Νίκος ο Παππάς. Με συγκεκριμένες εντολές» είπε μεταξύ άλλων υπογραμμίζοντας ότι σε αρκετές περιπτώσεις η επικοινωνία με τον πρώην υπουργό γινόταν μέσω γραπτών μηνυμάτων.

 

«Είμαι υποχρεωμένος να δείξω email και sms»

 

Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος την περιγραφή του, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Καλογρίτσας, προειδοποίησε πως αν ο κ. Παππάς δεν «πει αυτά που πραγματικά έγιναν», θα υποχρεωθεί να δείξει έναν ολόκληρο φάκελο με email και sms που διαθέτει (και τον έδειξε στην επιτροπή).

 

«Εγώ τότε έπρεπε να αποφασίσω. Τα παιδιά μου μπήκαν σε εντατικές με εγχειρήσεις έως και στον εγκέφαλο. Εγώ είχα μάθει πιο σκληρά. Είχα σκληρή ζωή. Τα παιδιά μου όμως υπέφεραν. Μήνυσα λοιπόν τους απατεώνες . Δυστυχώς οι προξενητάδες δεν είχαν καταλάβει. «Μούντζες κακές». Για αυτό είμαστε εδώ. Έλεγα ότι οι Άραβες ήταν οι πρώτοι που στα δικαστήρια στην Ελβετία έστειλαν επιλεγμένα email Δεν τα έστειλαν όλα. Είμαι υποχρεωμένος λοιπόν να απαντήσω. Να δείξω κι εγώ email και sms» φέρεται να είπε.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr