Κακοκαιρία Daniel - Κικίλιας: Προσοχή μέχρι αύριο το βράδυ, ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών

Κακοκαιρία Daniel - Κικίλιας: Προσοχή μέχρι αύριο το βράδυ, ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Σε έκτακτη ενημέρωση για τη φονική κακοκαιρία Daniel προχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης, Βασίλης Κικίλιας.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός αναφερόμενος στην κακοκαιρία Daniel μίλησε για μια «πρωτοφανή κατάσταση στα ελληνικά χρονικά δεδομένα» ισχυριζόμενος ότι «η φράση άνοιξαν οι ουρανοί βρίσκει την κυριολεκτική εφαρμογή της». 

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια οι αρμόδιες αρχές δρουν στις περιοχές που έχουν πληγεί με βάση τις εξής προτεραιότητες:

  1. Συμπολίτες που βρίσκονται σε κίνδυνο
  2. Συμπολίτες που είναι εγκλωβισμένοι σε μη ασφαλή σημεία
  3. Συμπολίτες που πρέπει να μετακινηθούν για λόγους υγείας.

Αναφορικά με τις καταστροφές, ο υπουργός ανέφερε ότι «η Πολιτική Προστασία έστειλε από την Παρασκευή σχετική ειδοποίηση και σχετικές οδηγίες» στις περιφέρειες. 

«Έχουν πραγματοποιηθεί 552 αντλήσεις υδάτων και 172 επιχειρήσεις διάσωσης από την αρχή του φαινομένου. Παράλληλα, έχουν σταλεί 14 μηνύματα του 112 και έχουν γίνει 2.000 κλήσεις στο κέντρο επιχειρήσεων από εχθές», είπε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον κ. Κικίλια το αεροδρόμιο της Σκιάθου είναι και πάλι σε λειτουργία αλλά το λιμάνι Βόλου εξακολουθεί να είναι εκτός επιχειρησιακής λειτουργίας για λόγους ασφαλείας.

«Εφιστούμε την προσοχή προς όλους. Μέχρι αύριο το βράδυ παρακαλώ να ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών», σημείωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το αντίδοτο απέναντι στην ακρίβεια, είναι η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος»

«Δεν αρκεί μόνο να βρει κάποιος οποιαδήποτε δουλειά, αλλά το πώς, θα παντρέψουμε τις ανάγκες των επιχειρήσεων με τις ανάγκες των εργαζομένων», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΙΤΑΚΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν χρειάζονται διαμεσολαβητές στα ελληνοτουρκικά» - Πότε αναμένεται η συνάντηση με τον Ερντογάν

Όσα είπε ο πρωθυπουργός για τις σχέσεις της Ελλάδας με ΗΠΑ, Τουρκία και Ισραήλ, τον στόχο της αυτοδυναμίας, την τροπολογία για τη συνεπιμέλεια, την αναθεώρηση του Συντάγματος
THE LIFO TEAM