Και η Ζωή κατά Γιούνκερ

Και η Ζωή κατά Γιούνκερ Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
1

Ξεκίνησε η πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση της Επιτροπής Αλήθειας για το χρέος, παρουσία του Πρωθυπουργού αλλά απουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας ο οποίος έστειλε μήνυμα. Στη διήμερη συνεδρίαση θα παρουσιαστούν τα πρώτα συμπεράσματα των ερευνών αναφορικά με την διόγκωση του ελληνικού χρέους και με την νομιμότητά του.

Στην εισαγωγική της τοποθέτηση η Πρόεδρος της Βουλής επιτέθηκε κατά του Ζαν κλοντ Γιούνκερ με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του τελευταίου για την πορεία των διαπραγματεύσεων και την ελληνική κυβέρνηση.

 «Ο κ. Γιούνκερ αξιώνει την υποταγή του λαού και  παρασιωπά ότι επί πρωθυπουργίας του συγκροτήθηκε ένα σκανδαλώδες πλαίσιο φοροδιαφυγής που προσφάτως αποκαλύφθηκε με τα Luxleaks και επέτρεψε σε εκατοντάδες επιχειρήσεις – πολλές δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα – να φοροδιαφεύγουν. Αποτέλεσμα η απώλεια εκατοντάδων εκατομμυρίων για το ελληνικό δημόσιο», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου και συνέχισε:

 «Με ποιο ηθικό επιχείρημα και νομιμοποίηση επιχειρείται να κανοναρχηθεί ένας λαός που δεν έφταιξε. Να υποταχθεί στο όνομα του χρέους που διόγκωσαν οι ίδιοι εκείνοι που αναλαμβάνουν να υποδείξουν τους τρόπους αποπληρωμής τους».

Στο μήνυμα του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξηγεί ότι η συνάντησή του με τον Αυστριακό καγκελάριο καθιστά αδύνατη την συμμετοχή του στην συνεδρίαση και εκφράζει την «ειλικρινή αναγνώριση» στην έρευνα της επιτροπής. Επισημαίνει τέλος τα «αδιαμφισβήτητα» εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τάσος Γιαννίτσης: «Η Ε.Ε. με έχει απογοητεύσει»

LiFO politics / Τάσος Γιαννίτσης: «Η Ε.Ε. με έχει απογοητεύσει»

«Η Ελλάδα, μετά την κρίση του 2009, έχει μεν ορθοποδήσει –από το 2017-2018 και μετά δεν είναι εκεί που ήταν–, αλλά υπάρχει ένα κλίμα που βαραίνει. Και οικονομικά και κοινωνικά και ίσως και πολιτικά»: Ο ομότιμος καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Σημίτη μιλά στη Βασιλική Σιούτη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα γίνει στο «Türkevi» την Tρίτη στις 21:00 ώρα Ελλάδας

Πολιτική / Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα γίνει στο «Türkevi» την Tρίτη στις 21:00 ώρα Ελλάδας

Η σύνθεση θα είναι 1 + 2, δηλαδή οι δύο ηγέτες, οι υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντάν και οι διπλωματικοί σύμβουλοι Μίλτος Νικολαϊδης και Τσαγατάι Κιλίτς
LIFO NEWSROOM
Στο Ωνάσειο Σχολείο Περιστερίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη δημόσια παιδεία»

Πολιτική / Στο Ωνάσειο Σχολείο Περιστερίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη δημόσια παιδεία»

Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ακόμη ότι ο ίδιος επέμεινε να δημιουργηθεί ένα από τα σχολεία στο Περιστέρι, χαρακτηρίζοντας την πρωτοβουλία «ιδιαίτερα σημαντική»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια