Il Messaggero: Σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα θα προτείνει ο Ρέντσι

Il Messaggero: Σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα θα προτείνει ο Ρέντσι Facebook Twitter
EPA/JULIEN WARNAND
0

Η Ιταλία έχει αποφασίσει να παίξει διαμεσολαβητικό ρόλο για την επίλυση της ελληνικής οικονομικής κρίσης και ο Ματέο Ρέντσι θέλει να προτείνει ένα σχέδιο τύπου Μάρσαλ, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, επικαλούμενη δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου. 

Ειδικότερα, η εφημερίδα Il Messaggero αναφέρει ότι ο Ρέντσι έχει σκοπό να προτείνει, στους Ευρωπαίους σοσιαλιστές, σήμερα στις Βρυξέλλες, την έγκριση ενός νέου σχεδίου Μάρσαλ για την Ελλάδα, το οποίο θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση των καταστρεπτικών συνεπειών της λιτότητας. Ένα σχέδιο στο οποίο αναφέρθηκε με έμφαση, πρόσφατα, και ο Ιταλός κεντροαριστερός πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι.

 

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, όπως διαρρέει από το κυβερνητικό μέγαρο στην Ρώμη, ο Ρέντσι είναι διατεθειμένος να στηρίξει το αίτημα του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για δραστική μείωση της λιτότητας, αλλά επιθυμεί, σε αντάλλαγμα, να δεσμευθεί η Ελλάδα ότι θα υλοποιήσει κάποιες βασικής σημασίας μεταρρυθμίσεις.

Παράλληλα, η La Reppublica αναφέρει ότι σύμφωνα με πληροφορίες της, η διαμεσολαβητική αυτή προσπάθεια της Ιταλίας έχει συμφωνηθεί σε τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα- Ρέντσι. Και χθες, σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, οι δυο πρωθυπουργοί ανέλυσαν, τηλεφωνικά, το μήνυμα του ελληνικού δημοψηφίσματος και τα επόμενα βήματα που θα πρέπει να γίνουν, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.


Από την πλευρά του, ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματταρέλλα, ο οποίος δήλωσε αμέσως ότι σέβεται το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος, βλέπει με καλό μάτι τις κινήσεις του Ρέντσι για εξισορρόπηση της ευρωπαϊκής πολιτικής προς την ανάπτυξη και για να βρεθεί μια λογική λύση στο θέμα της Ελλάδας, γράφει η Il Messaggero. 


Τέλος,  ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Πάολο Τζεντιλόνι, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Corriere della Sera τονίζει ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ελλάδα πρέπει, τώρα, να θέσουν έναν πολιτικό στόχο: να αποφευχθεί η έξοδος της Αθήνας από το ευρώ με ένα βιώσιμο σχέδιο μεταρρυθμίσεων και μείωσης του χρέους».

Πηγή: Deutsche Welle

Δείτε LIVE τις εξελίξεις, λεπτό προς λεπτό ΕΔΩ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλέξης Τσίπρας: Χρειαζόμαστε μια νέα εθνική πυξίδα, έναν νέο πατριωτισμό

Πολιτική / Αλέξης Τσίπρας: Χρειαζόμαστε μια νέα εθνική πυξίδα, έναν νέο πατριωτισμό

Σχέδιο 5ετούς «ανάταξης» με νέο Ταμείο Σύγκλισης, εισφορά στα πολύ υψηλά εισοδήματα και στροφή παραγωγικού μοντέλου - Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στο Economist: The Fifth Thessaloniki Metropolitan Summit
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν στην ΔΕΘ

Πολιτική / ΔΕΘ: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν για μεσαία τάξη, στεγαστικό και φοροελαφρύνσεις

Οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου είναι συνεχείς και επικεντρώνονται στο εύρος της απήχησης που θα έχουν οι παρεμβάσεις, με βάση τις αντοχές της οικονομίας και τα διαθέσιμα δημοσιονομικά περιθώρια
LIFO NEWSROOM
Ανακοίνωση τριών υπουργείων για Βασιλίσσης Όλγας: «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα»

Πολιτική / «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα» - Παρέμβαση τριών υπουργείων για Βασ. Όλγας

Τα υπουργεία Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Υποδομών & Μεταφορών εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση και καλούν τον Δήμο Αθηναίων να «τηρήσει τις προβλεπόμενες από το θεσμικό πλαίσιο διαδικασίες»
LIFO NEWSROOM
Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM