Η Νοτοπούλου σχεδιάζει μουσείο ερωτικού προσανατολισμού στη Θεσσαλονίκη

Η Νοτοπούλου σχεδιάζει μουσείο ερωτικού προσανατολισμού στη Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
MOTIONTEAM/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΠΑΓΟΥΡΤΖΗΣ
6

Η Κατερίνα Νοτοπούλου ανακοίνωσε τις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού της «Θεσσαλονίκη Μαζί» για τον Πολιτισμό, προτείνοντας μεταξύ άλλων την ίδρυση μουσείου ερωτικού προσανατολισμού στην πόλη.

Σύμφωνα με το thestival.gr, στις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού περιλαμβάνονται η δημιουργία μουσείων και κέντρων διαλόγων, η ανάδειξη μνημείων της πόλης, η αναδιάρθρωση των δημοτικών μέσων ενημέρωσης καθώς και μια σειρά από φεστιβάλ αλλά και αλλαγές στα Δημήτρια για την καλύτερη αξιοποίησης και λειτουργία τους.

Αναλυτικά οι προτάσεις της Κατερίνας Νοτοπούλου και του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Μαζί»:

Μουσεία – Αρχεία – Κέντρα διαλόγου

- Σχεδιάζουμε «Αρχείο Πολιτισμικής Ιστορίας» της Θεσσαλονίκης, με έμφαση στον 19ο και 20ο αιώνα, σε συνεργασία και διασύνδεση με τα υφιστάμενα θεματικά μουσεία. Αναδεικνύουμε την ιστορία χωρίς να είμαστε φοβικοί και φωτίζουμε πολιτισμικές πτυχές που είχαν αποσιωπηθεί γιατί δεν ταίριαζαν στο κυρίαρχο αφήγημα.

- Στηρίζουμε το σχεδιαζόμενο «Μουσείο Ολοκαυτώματος» και συμβάλλουμε στη συλλογή των ταφικών επιγραφών του καταστραφέντος Ισραηλιτικού Νεκροταφείου.

- Προγραμματίζουμε «Μουσείο – Κέντρο διαλόγου για τον Οθωμανικό και Ισλαμικό Πολιτισμό». Προωθούμε τη γνωριμία του κοινού της πόλης με τα εικαστικά, αρχιτεκτονικά και μουσικά γνωρίσματα της περιόδου.

- Ιδρύουμε «Μουσείο – Κέντρο διαλόγου ερωτικού προσανατολισμού και κοινωνικού φύλου», σε συνεργασία με τις σχετικές συλλογικότητες της πόλης.

- Δημιουργούμε «Αρχείο Γυναικείων Κινημάτων» για τους αγώνες των γυναικών για ισότητα και δημοκρατία.

- Σχεδιάζουμε «Μουσείο Εθνικής και Αντιδικτατορικής Αντίστασης» σε κτίριο ιστορικών συμβολισμών (π.χ. στην οδό Φιλίππου – Χριστόπουλου – Δελμούζου).

- Προωθούμε την ίδρυση «Μουσείου Βιομηχανικής Κληρονομιάς» (κλωστοϋφαντουργίας, κατεργασίας δέρματος, αργυροχρυσοχοΐας, δομικών και μηχανολογικών κατασκευών).

- Καθιερώνουμε τη μηνιαία «Ημέρα Μουσείου», με τη συμμετοχή επιστημόνων και καλλιτεχνών της πόλης.

Πολιτική
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

6 σχόλια
Η Θεσσαλονίκη και η Ελλάδα γενικότερα, στερείται ενός Εθνικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, τη στιγμή που κάτι τέτοιο διαθέτουν η Βουλγαρία, η Ρουμανία και τα Σκόπια. Βέβαια εκεί δεν είναι εύκολο να διοριστούν κομματικοί ημιαγραμματοι ούτε να λειτουργήσει ως προπαγανδιστικό εργαλείο της παλαβης Αριστεράς. Θα πρέπει να ασχολείται με βαρετά θέματα όπως η περιβαλλοντική εκπαίδευση, η προστασία της βιοποικιλότητας και της φυσικής κληρονομιάς, να προσελκύει ερευνητές διεθνούς κύρους και άλλα απαγορευμένα πράγματα.
Μόνο για τους βαλκανικούς πολέμους, τους ποντίους και τις γενοκτονίες των νεότουρκων δεν χρειάζεται μουσεία η Θεσσαλονίκη. Οθωμανοί, Ατατούρκ, πολυπολιτισμός και πολλαπλά φύλα είναι τα μόνα SOS στην ημερήσια διάταξη.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ