Η Μερόπη Υδραίου νέα δήμαρχος στην Κέρκυρα - Η πρώτη γυναίκα από το 1956

Η Μερόπη Υδραίου νέα δήμαρχος στην Κέρκυρα - Η πρώτη γυναίκα από το 1956 Facebook Twitter
0

Η Μερόπη Υδραίου είναι η δεύτερη αιρετή γυναίκα στην αυτοδιοικητική ιστορία της Κέρκυρας, μετά το 1956, όταν στο δήμο Κέρκυρας εκλέχτηκε, με ψηφοφορία, η Μαρία Δεσύλλα - Καποδίστρια.

Η Μαρία Δεσύλλα - Καποδίστρια, ήταν δισέγγονη του Γεωργίου Καποδίστρια, αδερφού του Ιωάννη Καποδίστρια. Ήταν η πρώτη εκλεγμένη γυναίκα δήμαρχος στη σύγχρονη ελληνική ιστορία. Εξελέγη σε αναπληρωματικές εκλογές με 5.365 ψήφους σε σύνολο 10.207. Στον δημαρχιακό θώκο παρέμεινε μέχρι το 1959.

Όραμα και πρώτος στόχος της νέας δημάρχου της Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων, Μερόπης Υδραίου είναι ένα νέο μοντέλο διοίκησης του δήμου που θα στηρίζεται στη συνεργασία όλων των παρατάξεων, που εξελέγησαν στις τελευταίες εκλογές.

Η Μερόπη Υδραίου νέα δήμαρχος στην Κέρκυρα - Η πρώτη γυναίκα από το 1956 Facebook Twitter
Η Μερόπη Υδραίου νέα δήμαρχος στην Κέρκυρα - Η πρώτη γυναίκα από το 1956 Facebook Twitter

«Δεσμεύομαι πως θα υιοθετήσω ένα νέο μοντέλο διοίκησης του δήμου που θα στηρίζεται στη συνεργασία όλων των παρατάξεων που μοιραζόμαστε κοινές αρχές και αξίες. Έχουμε τη διάθεση να «σηκώσουμε τα μανίκια» και να εργαστούμε με όραμα, με διαφάνεια, με σύγχρονη ματιά για τον τόπο μας, για να χτίσουμε μαζί το νέο δήμο. Ένα δήμο ανοιχτό σε κάθε δημότη με συμμετοχική διαδικασία στη λήψη των αποφάσεων.

Ο νέος δήμος μας, θα είναι ο δήμος της δημοκρατίας. Θα προχωρήσουμε μπροστά με ενότητα. Θα υλοποιήσουμε το πρόγραμμα που ενέκριναν με την ψήφο τους οι πολίτες, αλλά θα εντάξουμε σε αυτό κάθε αξιόλογη πρόταση που θα προέρχεται από τις άλλες παρατάξεις, γιατί νέα αρχή σημαίνει να κοιτάς μπροστά και να προχωράς μπροστά.

Από αύριο, θα καλέσω τους επικεφαλής των παρατάξεων για να διαμορφώσουμε πλαίσιο διαλόγου, συνεννόησης και συνεργασίας για τα μεγάλα προβλήματα της Κέρκυρας για όλη την τετραετία. Θα είμαστε κοντά στο δήμο, όπου χρειάζεται τη βοήθεια και τη συνδρομή μας, ώστε την 1η Σεπτεμβρίου να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος και να είμαστε έτοιμοι να παράξουμε έργο», δήλωσε η κ. Υδραίου.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κασσελάκης: 30 μήνες φυλακή και 50.000 ποινή με αναστολή για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Πολιτική / Κασσελάκης: Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Η εισαγγελική πρόταση ήταν απαλλακτική με το σκεπτικό ότι δεν ανέμενε το Σεπτέμβριο του 2023 να εκλεγεί Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και δε γνώριζε την απαγόρευση να διαθέτει καταθέσεις στο εξωτερικό ως πολιτικός αρχηγός
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, επισκέφθηκε την Ελλάδα για να ενισχύσει τη διμερή συνεργασία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εστιάζοντας στο μεταναστευτικό, την περιφερειακή σταθερότητα και την ενεργειακή συνεργασία.
LIFO NEWSROOM