Η Αρμενία διαψεύδει ότι ζήτησε παρακολούθηση του Ανδρουλάκη - «Ξεδιάντροπο ψέμα»

Η Αρμενία διαψεύδει ότι ζήτησε παρακολούθηση του Ανδρουλάκη - «Ξεδιάντροπο ψέμα» Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi.
0

Ο πρέσβης της Αρμενίας στην Ελλάδα, Τιγκράν Μκρτσιάν διαψεύδει κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή της χώρας του στο θέμα των παρακολουθήσεων συνομιλιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Συγκεκριμένα, η σελίδα της πρεσβείας σε ανάρτηση στο Facebook επικαλείται τα λόγια του Αρμένιου πρέσβη στη χώρα μας για την υπόθεση: «Είναι ένα ξεδιάντροπο ψέμα. Η Αρμενία ποτέ δε ζήτησε από καμία κυβέρνηση να ακούσει το τηλέφωνο κανενός».

Νωρίτερα με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ μίλησε για «άθλια προπαγάνδα» της κυβέρνησης σε βάρος δημοκρατικών θεσμών σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση «διαρρέει πληροφορίες για Αρμενίους, Ουκρανούς και Κινέζους» που ζήτησαν την παρακολούθηση Ανδρουλάκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:

Συνεχίζεται η άθλια προπαγάνδα από την κυβέρνηση της ΝΔ σε βάρος των δημοκρατικών θεσμών. Ενώ η Εισαγγελέας επικαλείται το νόμο για το απόρρητο της διαδικασίας, η κυβέρνηση διαρρέει πληροφορίες για Αρμενίους, Ουκρανούς και Κινέζους. Τους διαψεύδει ο πρέσβης της Αρμενίας αλλά συνεχίζουν να χρησιμοποιούν σκοτεινές και παρακρατικές μεθόδους.

Ζητάμε οι αρμόδιοι υπουργοί, ο κ. Κοντολέων και ο νέος Διοικητής της ΕΥΠ κ. Δεμίρης να προσέλθουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας την επόμενη εβδομάδα και να πουν όλη την αλήθεια. Καλούμε την ελληνική Δικαιοσύνη να ερευνήσει άμεσα όλες τις αποκαλύψεις. Ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει όλη την αλήθεια. Αποδεικνύεται στην πράξη ότι η κυβέρνηση των Αρίστων του κ. Μητσοτάκη είναι μια κυβέρνηση επικίνδυνη.

Το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής θα εγγυηθεί την εύρυθμη λειτουργία της Δημοκρατίας. Δεν θα εργαλειοποιήσει με επικοινωνιακούς όρους θέματα που αφορούν τον πυρήνα της λειτουργίας του πολιτεύματος, όπως κάνει η ΝΔ και όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Όλα στο φως.

Ντόμινο εξελίξεων μετά τις παραιτήσεις Δημητριάδη-Κοντολέων

Οι παραιτήσεις του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, και του διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέων προκάλεσαν ντόμινο εξελίξεων και έντονες αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ να καλεί τον πρωθυπουργό σε παραίτηση

Εχθές, ο Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή για τη διερεύνηση πολιτικών ευθυνών στις παρακολουθήσεις.

Η υπόθεση παρακολουθήσεων είχε ως αποτέλεσμα και την παρέμβαση του Αρείου Πάγου.

Όπως έγινε γνωστό ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος θα διενεργήσει προσωπικά ποινική προκαταρκτική έρευνα, όχι για την ουσία των καταγγελιών για την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά για τη διαρροή των στοιχείων, που περιέχονται σε άκρως απόρρητα κρατικά έγγραφα που αφορούν, όπως επισημαίνεται από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, «τη διαδικασία άρσεως του απορρήτου των επικοινωνιών επί θεμάτων, που άπτονται της εθνικής ασφάλειας της χώρας».

Με άλλα λόγια η έρευνα θα διενεργηθεί από τον κ. Ντογιάκο για να αποκαλυφθεί πως διέρρευσε εκτός ΕΥΠ το υλικό των παρακολουθήσεων που φέρεται ότι έγιναν τόσο στον στο τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη, όσο και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη.

Αφορμή για την παρέμβαση αυτή του κ. Ντογιάκου είναι δημοσιεύματα του Τύπου, τα οποία αναφέρουν ότι στοιχεία από την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, καθώς και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη διέρρευσαν σε πρόσωπα εκτός της ΕΥΠ.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική / Μέτρα για αγρότες: Αυτές είναι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις - Ρεύμα στα 8,5 λεπτά και app για επιστροφή ΕΦΚ

Όπως ανέφεραν στην εξειδίκευση των μέτρων, 16 από τα 27 αιτήματα των αγροτών έχουν επιλυθεί ή αντιμετωπίζονται θετικά, 4 είναι υπό επεξεργασία και 7 είναι εκτός δημοσιονομικού πλαισίου
THE LIFO TEAM
Μαρινάκης σε αγρότες: «Την Τετάρτη η κυβέρνηση θα εξειδικεύσει τα μέτρα, δεν υπάρχουν άλλα ούτε υπομονή»

Πολιτική / Μαρινάκης σε αγρότες: «Την Τετάρτη η κυβέρνηση θα εξειδικεύσει τα μέτρα, δεν υπάρχουν άλλα- ούτε υπομονή»

«Είναι καλό όσοι θέλουν να έρθουν να συζητήσουμε αυτές τις ανακοινώσεις, εμείς θα τις κάνουμε είτε έρθουν είτε όχι» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
THE LIFO TEAM
ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

Πολιτική / Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Τασούλα: Ας είναι το νέο έτος μια ευκαιρία να αλλάξουμε όλα όσα μας πληγώνουν

«Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερη ειλικρίνεια στη δημόσια ζωή και λιγότερη στρεψοδικία και τοξικότητα στα κοινωνικά δίκτυα και στην πολιτική» τόνισε μεταξύ άλλων
THE LIFO TEAM