Η απάντηση του υπ. Προστασίας του Πολίτη για τον εξαφανισμένο Χρήστο Παππά

Η απάντηση του υπ. Προστασίας του Πολίτη για τον εξαφανισμένο Χρήστο Παππά Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Αν η αστυνομία παρακολουθούσε με οποιονδήποτε τρόπο τον Χρήστο Παππά, θα παρανομούσε διπλά, αναφέρει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι παραμένει άφαντο το στέλεχος της Χρυσής Αυγής.

Με μία ανακοίνωση 11 σημείων, το υπουργείο απαντά στη δήλωση που έκανε ο Χρήστος Σπίρτζης, τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε πως το γεγονός ότι ο Παππάς δεν έχει συλληφθεί «γελοιοποιεί τους θεσμούς, τη Δημοκρατία και τη δικαιοσύνη». Παράλληλα κάλεσε τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Στην απάντησή του, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρει πως ο Χρήστος Παππάς εμφανίστηκε σε αστυνομικό τμήμα την 1η Οκτωβρίου, ως όφειλε να κάνει κάθε 1η του μηνός με βάση τους περιοριστικούς όρους που άλλαξαν τον Μάρτιο του 2015.

«Εάν η αστυνομία παρακολουθούσε με οποιοδήποτε τρόπο τον Χρήστο Παππά θα παρανομούσε διπλά. Απέναντι σε ένα πολίτη και απέναντι σε ένα κατηγορούμενο. Στη σημερινή Ελλάδα και διακυβέρνηση οι παρακολουθήσεις γίνονται με εντολή εισαγγελέα. Όποιος έχει αντίθετη γνώμη να το δηλώσει καθαρά!», αναφέρει το υπουργείο.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πριν από λίγες ημέρες εγκαλούσε το υπουργείο γιατί δεν συνέλαβε τον ευρωβουλευτή Λαγό. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή καλεί το υπουργείο και την αστυνομία να παρανομήσουν. Και στον Λαγό και στον Παππά. Να μην εφαρμόσουν τη νομιμότητα, αλλά να ερμηνεύσουν το κράτος δικαίου α λα καρτ. Η ταραγμένη μετεμφυλιακή πολιτική μας ιστορία θα έπρεπε να είναι μάθημα για αυτές τις επικίνδυνες σκέψεις», αναφέρει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

«Για τον φυγόποινο Χρήστο Παππά η αστυνομία ενεργεί τα δέοντα. Το έχει κάνει πολλές φορές και με επιτυχία», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο Χρήστος Παππάς παραμένει ελεύθερος, παρά την απόφαση του δικαστηρίου που τον καταδίκασε σε κάθειρξη 13 ετών χωρίς αναστολή, για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Τα υπόλοιπα στελέχη της Χρυσής Αυγής, που καταδικάστηκαν σε ποινές χωρίς αναστολή, είναι στα χέρια της αστυνομίας και αναμένεται σήμερα να πάρουν τον δρόμο για τη φυλακή. Εξαίρεση αποτελούν ο Γιάννης Λαγός- εντός της ημέρας θα διαβιβαστεί στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο το απόσπασμα της απόφασης που τον αφορά- και ο Χρήστος Παππάς, ο οποίος παραμένει άφαντος, παρά τις έρευνες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:

«Περί σύλληψης Χ. Παππά, καταδικασθέντος ηγετικού στελέχους της Χ.Α. και περί άστοχης πάλι δήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα:

1. Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών στις 27/8/2015, ήρθησαν περιοριστικοί όροι που ίσχυαν για τον αποφυλακισθέντα τον Μάρτιο 2015 Χ. Παππά: Είχε υποχρέωση να εμφανίζεται μόνο μια φορά το μήνα στο Αστυνομικό τμήμα (την 1η κάθε μήνα), αντί για τρείς που ίσχυαν προηγουμένως και δεν ήταν πια υποχρεωμένος να διανυκτερεύει σπίτι του, στου Παπάγου.

2. Δηλαδή οι όροι έγιναν κατά πολύ επιεικέστεροι. Τους αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών, δεν κυβερνούσε η Ν. Δημοκρατία, ήταν υποχρεωμένη να τους εφαρμόσει η Αστυνομία.

3. Ο Χ. Παππάς με άνεση εφήρμοζε τους νέους όρους. Τελευταία φορά εμφανίσθηκε στο Τμήμα την 1η Οκτωβρίου 2020, ως όφειλε. Και η Αστυνομία το κατέγραψε και ενημέρωσε, ως όφειλε.

4. Έκτοτε δεν έχει εμφανισθεί. Δεν είχε καμιά τέτοια υποχρέωση, δεδομένου του προαναφερθέντος βουλεύματος.

5. Εάν η Αστυνομία παρακολουθούσε με οποιοδήποτε τρόπο τον Χ. Παππά θα παρανομούσε διπλά. Απέναντι σε ένα πολίτη και απέναντι σε ένα κατηγορούμενο.

6. Στη σημερινή Ελλάδα και διακυβέρνηση οι παρακολουθήσεις γίνονται με εντολή εισαγγελέα. Όποιος έχει αντίθετη γνώμη να το δηλώσει καθαρά!

7. Ο ΣΥΡΙΖΑ πριν λίγες μέρες εγκαλούσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη γιατί δεν συνέλαβε τον ευρωβουλευτή Λαγό. Τώρα εγκαλεί γιατί δεν παρακολουθούσαμε τον πολίτη-κατηγορούμενο Παππά.

8. Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή καλεί το Υπουργείο και την Αστυνομία να παρανομήσουν. Και στον Λαγό και στον Παππά. Να μην εφαρμόσουν τη νομιμότητα, αλλά να ερμηνεύσουν το κράτος δικαίου α λα καρτ. Η ταραγμένη μετεμφυλιακή πολιτική μας ιστορία θα έπρεπε να είναι μάθημα για αυτές τις επικίνδυνες σκέψεις.

9. Στο όνομα λοιπόν της ομόθυμης λαϊκής καταδίκης της Χ.Α. ο ΣΥΡΙΖΑ πλειοδοτεί, πάει να κάνει το συναίσθημα παρανομία. Πιο σταλινικό, πιο ολοκληρωτικό, πιο λαϊκιστικό, πιο επικίνδυνο δεν γίνεται!

10. Ας γίνει λοιπόν απολύτως ξεκάθαρο στους κάθε είδους νοσταλγούς: Στην σημερινή Ελλάδα και διακυβέρνηση ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα!

11. Για τον φυγόποινο Χ. Παππά η Αστυνομία ενεργεί τα δέοντα. Το έχει κάνει πολλές φορές και με επιτυχία».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Χριστοδουλάκης: «Ο Κασσελάκης πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ για αναδόμηση αλλά έφερε αποδόμηση»

LiFO politics / Νίκος Χριστοδουλάκης: «Ο Κασσελάκης πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ για αναδόμηση, αλλά έφερε αποδόμηση»

Ως την «πιο τυχερή κυβέρνηση του τελευταίου μισού αιώνα» σε επίπεδο δημοσιονομικό χαρακτηρίζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη ο καθηγητής και πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Σημίτη, Νίκος Χριστοδουλάκης, μιλώντας στη Βασιλική Σιούτη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ