Τη δέσμευσή του πως το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα προασπίσει την ασφάλεια των πολιτών, εξέφρασε ο νέος υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής. 

 

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα η ανάθεση αυτού του χαρτοφυλακίου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης που είχε διατελέσει υπουργός Δημόσιας Τάξης και την περίοδο 1999-2003 στις κυβερνήσεις του Κωνσταντίνου Σημίτη αλλά και το 2009-2010. «Η ασφάλεια ταυτίζεται με τη δημοκρατία, με το δικαίωμά μας να κυκλοφορούμε ελεύθεροι, τη δυνατότητα και την απαίτηση να προστατεύουμε την περιουσία μας, να προστατεύουμε τα παιδιά μας, τις οικογένειές μας», τόνισε ο ίδιος.

 

«Η ασφάλεια είναι το μέγιστο αγαθό, χωρίς την ασφάλεια η δημοκρατία σαπίζει και κυριαρχεί ο φόβος που είναι χαρά του ακροδεξιού, η χαρά του ρατσιστή, κάθε ενός που μισεί την κοινωνία και τους ανθρώπους», συνέχισε, καλώντας σε επαγρύπνηση και σε κινητοποίηση για την ασφάλεια και το αίσθημα της ασφάλειας:  «Να είμαστε προσηλωμένοι στον στόχο, να μειώσουμε το έγκλημα, να δημιουργήσουμε καθεστώς κοινωνικής ειρήνης στην πόλη, να αισθάνονται ότι η πόλη, η γειτονιά ανήκει στα παιδιά τους, σε αυτούς και ότι εμείς είμαστε περήφανοι υπηρέτες του ελληνικού λαού», υπογράμμισε ο νέος υπουργός. 

 

«Θέλω να είμαστε περήφανοι που κάνουμε αυτή τη δουλειά γιατί είναι το ύψιστο που μπορεί να κάνει κανείς: να προστατεύει τη ζωή, την ασφάλεια και την περιουσία των ανθρώπων, για να κερδίσουμε ξανά αυτό που χάθηκε εδώ και αρκετά χρόνια, την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε και στην πολύνεκρη τραγωδία από την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι: «Υπάρχουν πράγματα που μας πληγώνουν, που μας στοιχειώνουν. Μας πληγώνει το Μάτι, έχει πληγώσει τις οικογένειες 100 ανθρώπων που χάθηκαν, έχει πληγώσει το αίσθημα όλων μας (...) "Ποτέ πια ξανά Μάτι", πρώτη προϋπόθεση είναι ποτέ εφησυχασμός». Κλείνοντας τόνισε τη σημασία όχι μόνο στην διαχείριση μιας κρίσης αλλά και στην πρόληψη: «Να κάνουμε το καθήκον μας όχι μόνο την ώρα της πυρκαγιάς αλλά στην προστασία πριν από την κρίση (...) Στο τέλος ξανά θα νικήσουμε το έγκλημα, τους φόβους των ανθρώπων και θα γίνουμε περήφανοι και αξιοπρεπείς όπως μας αξίζει να είμαστε».