Χρυσή Αυγή ψήφισαν στις εκλογές οι αστυνομικοί της Αθήνας

Χρυσή Αυγή ψήφισαν στις εκλογές οι αστυνομικοί της Αθήνας Facebook Twitter
SOOC
5

Με βάση ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, στα εκλογικά τμήματα της Αθήνας όπου ψήφισαν μαζικά οι ένστολοι, τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής κατέγραψαν περαιτέρω αύξηση, σημειώνοντας ποσοστά μεγαλύτερα από αυτά του Ιανουαρίου και υπερδιπλάσια του μέσου όρου.

 

Ειδικότερα, στο 802ο εκλογικό τμήμα στην οδό Αμπελακίων, το οποίο είναι κοντά στη ΓΑΔΑ κι όπου ψήφιζαν σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση οι αστυνομικοί, η Χρυσή Αυγή έλαβε 16,9% έναντι 14,37% που είχε λάβει τον Ιανουάριο του 2015. Σημειωτέον δε, πως στο ίδιο τμήμα το 2012, όταν τότε σε αυτό δεν ψήφιζαν αστυνομικοί, η Χρυσή Αυγή είχε λάβει ποσοστό μόλις 4,47%!

Στο 805ο εκλογικό τμήμα όπου επίσης ψήφιζαν αστυνομικοί η ακροδεξιά οργάνωση έλαβε 15% έναντι 12,67% τον περασμένο Ιανουάριο (το 2012 στο ίδιο τμήμα η Χρυσή Αυγή είχε πάρει ποσοστό 6,57% χωρίς ωστόσο συμμετοχή ενστόλων).

Ακόμη αναφέρεται ενδεικτικά ότι στο 801ο εκλογικό τμήμα (όπου ψηφίζουν και αστυνομικοί) η Χρυσή Αυγή πήρε 15,94% έναντι 15,04% τον Ιανουάριο (το 2012 χωρίς ψήφο αστυνομικών είχε πάρει 6,32%).

Όπως αναφέρει στο σχετικό του δημοσίευμα το Βήμα, αν συνεκτιμηθεί ότι κατά μέσο όρο σε κάθε ένα από αυτά τατμήματα ψηφίζουν περίπου 500-600 άτομα και ο αριθμός των αστυνομικών που ψηφίζουν εκεί κυμαίνεται από 15% ως 30% επί του συνόλου των ψηφοφόρων, τότε με τη σχετική αναγωγή το ποσοστό των αστυνομικών που προτιμούν Χρυσή Αυγή κινείται μεταξύ 40-50% και με αυξητικές τάσεις.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΥΡΙΖΑ για Άγνωστο Στρατιώτη: Η κυβέρνηση φέρνει νομοθετική ρύθμιση για να εκδικηθεί τη νίκη Ρούτσι

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ για Άγνωστο Στρατιώτη: Η κυβέρνηση φέρνει νομοθετική ρύθμιση για να εκδικηθεί τη νίκη Ρούτσι

«Η κυβέρνηση φέρνει μια νομοθετική ρύθμιση για να εκδικηθεί τη μεγάλη νίκη του Πάνου Ρούτσι, για να απαγορέψει στους γονείς των θυμάτων να γράφουν τα ονόματα των παιδιών τους, που με εγκληματικό τρόπο σκοτώθηκαν»
LIFO NEWSROOM
«Θέματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης»: Το μήνυμα Γεραπετρίτη στον Φιντάν στη συνάντησή τους στο Λουξεμβούργο

Πολιτική / «Θέματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης»: Το μήνυμα Γεραπετρίτη στον Φιντάν στη συνάντησή τους στο Λουξεμβούργο

Ο κ. Γεραπετρίτης επανέλαβε ότι η οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και υφαλοκρηπίδας αποτελεί τη μοναδική διαφορά μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, υπογραμμίζοντας πως «θέματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης»
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης προς Φιντάν για το πρόγραμμα SAFE: «Όποιος ενοχλείται, να το αποδεχθεί»

Πολιτική / Γεραπετρίτης προς Φιντάν για το πρόγραμμα SAFE: «Όποιος ενοχλείται, να το αποδεχθεί»

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα, οι δύο υπουργοί θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση τη Δευτέρα στο περιθώριο του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, όπου αναμένεται να τεθεί το ζήτημα του προγράμματος SAFE
LIFO NEWSROOM