Η Ραχήλ Μακρή δεν θα ξαναθέσει υποψηφιότητα με τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό BHMA FM.

 

Η κα Μακρή πρόσθεσε επίσης πως στις διαθέσεις τής είναι να συνταχθεί στο πλευρό του Παναγιώτη Λαφαζάνη, εφόσον αυτός προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος.

 

Παράλληλα η κα Μακρή σχολιάζει μέσω Facebook τις εξελίξεις στην Ελλάδα και λίγο νωρίτερα αναφέρθηκε στο ζήτημα των προσφύγων.

 

Αναλυτικά το ποστ της Ραχήλ Μακρή για το θέμα:

 

Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα εξελίσσεται ένα δράμα χωρίς τέλος. Ανθρώπινες ζωές κουρελιάζονται και πετιούνται στον κάλαθο της απανθρωπιάς.
Ολόκληρα νησιά βουλιάζουν με τις τοπικές αρχές αβοήθητες χωρίς κεντρικό σχεδιασμό και βοήθεια και οι κάτοικοι βρίσκονται σε απόγνωση.
Πρόσφυγες από την εμπόλεμη ζώνη της Συρίας γλύτωσαν την φρίκη του πολέμου για να αντιμετωπίσουν μια νέα φρίκη από την άρνηση των χωρών της βόρειας Ευρώπης να αναλάβουν τις ευθύνες τους.


Από την υποκριτική στάση των χωρών μελών της ΕΕ που αφενός δεν θέλουν μετανάστες στα σύνορα τους, αφετέρου αδιαφορούν για την μετατροπή της Ελλάδας σε ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης.


Τη φρίκη την ζουν και οι πρόσφυγες και οι Έλληνες και η λύση δεν είναι να στραφεί ο ένας εναντίων του άλλου.


Η λύση οφείλει να είναι πολιτική με τους εταίρους της ΕΕ, όπως είπε και ο πρωθυπουργός, αλλά όχι με λόγια και ατέρμονες συζητήσεις αλλά με έργα.
Όχι με αναβλητικότητα και αποδοχή παρελκυστικής πολιτικής, αλλά άμεσα.


Σε αντίθετη περίπτωση τα αποτελέσματα μπορεί να βγουν εκτός ελέγχου και δυνατότητας καταστολής, γιατί μόνο μέχρι ένα σημείο μπορείς να καταστείλεις το αποτέλεσμα από εκεί και πέρα οφείλεις να αντιμετωπίσεις την αίτια.


Η αίτια βρίσκεται στην δράση της Τουρκίας και των δουλεμπόρων και στην αδιαφορία όσων κρύβονται πίσω από την συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ.

 

To σχόλιο της Ραχήλ Μακρή για τις συντάξεις μετά τη συμφωνία:

 

Σε ότι αφορά στις συντάξεις ο κ. Μητρόπουλος ήταν σαφής: «Θα αναφέρω μόνο δύο στοιχεία. Καμιά γυναίκα και κανένας νέος αν δεν κλείσει 40 χρόνια εργασίας, δεν θα παίρνει σύνταξη. Αυτό σημαίνει ότι το 80% δεν θα πάρει ποτέ σύνταξη, καθώς σε μία θρυμματισμένη οικονομία, όχι τα 12.000 ένσημα, αλλά ούτε τα 6.000 δεν θα μπορέσουν να πιάσουν. Επίσης, το εγγυημένο της σύνταξης δεν θα δίνεται πριν το 67ο έτος. Είναι το αγριότερο μέτρο που μπορεί να ληφθεί.».
Καλό ξημέρωμα πολίτες της αποικίας.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr