Γκλέτσος: «Μπορώ να ανταποκριθώ και να είμαι ο επόμενος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ»

Γκλέτσος: «Μπορώ να ανταποκριθώ και να είμαι ο επόμενος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ» Facebook Twitter
Απόστολος Γκλέτσος/ Φωτ.: Eurokinissi
0

Ο Απόστολος Γκλέτσος εξέφρασε την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «το βιογραφικό μου δικαιολογεί να πω και να γίνει απολύτως πιστευτό ότι δεν έχει να κάνει με προσωπικές φιλοδοξίες και ατζέντα».

Στη συνέντευξή του στην εκπομπή «Action Τώρα» του Action 24, ο Γκλέτσος ανέφερε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε κρίσιμη καμπή και θέλουμε να στηρίξουμε για την ενότητα και την επόμενη ημέρα».

Συνέχισε λέγοντας: «Αν οι σύντροφοί μου και η βάση του κόμματος το επιθυμούν, μπορώ να ανταποκριθώ στο εγχείρημα να γίνω ο επόμενος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, βασιζόμενος στους αριθμούς και τα μαθηματικά. Θα κάνω πίσω αν κατέβει ο Τσίπρας».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, υπογράμμισε: «Έχω συμμετάσχει σε 7 εκλογικές αναμετρήσεις στην αυτοδιοίκηση και ίδρυσα δικό μου κόμμα, το οποίο συγκέντρωσε 1,75% στην επικράτεια μέσα σε 40 ημέρες. Αυτό σας λέει κάτι;».

H Κεντρική Επιτροπή ψήφισε υπέρ της πρόταση μομφής σε βάρος του Στέφανου Κασσελάκη.  Συγκεκριμένα, επί συνόλου 295 μελών της Κεντρικής Επιτροπής ψήφισαν δια ζώσης ή τηλεφωνικά 286 μέλη. Υπέρ της πρότασης μομφής ψήφισαν 163 μέλη, κατά ψήφισαν 120, δύο παρών και ένα άκυρο. Μετά το αποτέλεσμα ο Στέφανος Κασσελάκης δεν είναι πλέον πρόεδρος του κόμματος και εκκινούν οι διαδικασίες για εκλογή νέου αρχηγού από την βάση του κόμματος. Πρώτος σταθμός θα είναι η σύγκλιση εκτάκτου Συνεδρίου.

Μετά το αποτέλεσμα ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε στην Κεντρική Επιτροπή. Συγκεκριμένα, είπε: «Eίμαι λυτρωμένος γιατί είδαν όλοι οι πολίτες την μομφή που ζω από την πρώτη μέρα που εκλέχτηκα πρόεδρος.

Είναι πρωτοφανές η κομματική γραφειοκρατία, η νομενκλατούρα και διάφορες φράξιες, να ξεφτιλίζουν τα αξιότιμα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής φορώντας τους κουκούλα και να μην αποδέχεται την ψήφο των μελών του κόμματος». Καταλόγισε στους αντιπάλους του ότι «κατέφυγαν σε πρακτικές που δεν ταιριάζουν στις παραδόσεις της Αριστεράς» και κατέληξε: «Οι αποφάσεις μου θα ανακοινωθούν εκεί που λογοδοτώ και θα λογοδοτώ πάντα, στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM
Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Πολιτική / Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, διαφοροποιείται ανοιχτά από τη γραμμή της κυβέρνησης στο ζήτημα του πατέρα Ρούτσι, μετά τις πρώτες φωνές στελεχών και βουλευτών που εξέφρασαν δημόσια στήριξη προς τον απεργό πείνας
LIFO NEWSROOM
Για την ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο συνομίλησε ο Μητσοτάκης με τον αντιπρόεδρο της Google

Πολιτική / Για την ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο συνομίλησε ο Μητσοτάκης με τον αντιπρόεδρο της Google

Στη διάρκεια της συζήτησης έγινε αναφορά στις δράσεις που έχουν αναληφθεί τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την ασφαλή πλοήγηση των ανηλίκων στο διαδίκτυο και την αντιμετώπιση φαινομένων ψηφιακού εθισμού
LIFO NEWSROOM