Γιώργος Παπανδρέου: Φωτογραφήθηκε με τη Χίλαρι Κλίντον στο Aspen Ministers Forum

Γιώργος Παπανδρέου: Φωτογραφήθηκε με τη Χίλαρι Κλίντον στο Aspen Ministers Forum Facebook Twitter
Φωτ.: Facebook / Γιώργος Παπανδρέου
0

Φωτογραφίες από τη συμμετοχή του στο Aspen Ministers Forum δημοσίευσε ο Γιώργος Παπανδρέου, το απόγευμα της Τρίτης 17 Δεκεμβρίου.

Στη συνεδρία με τίτλο «Χτίζοντας τη σταθερότητα σε έναν κατακερματισμένο κόσμο», ο πρώην πρωθυπουργός συναντήθηκε με πολιτικές προσωπικότητες, όπως η Χίλαρι Κλίντον, η Φεντερίκα Μογκερίνι και ο Αλί Μπαμπατζάν. Το κείμενό του, συνόδευσε με στιγμιότυπα από τη συνεδρία.

Γιώργος Παπανδρέου: Φωτογραφήθηκε με τη Χίλαρι Κλίντον στο Aspen Ministers Forum Facebook Twitter
Φωτ.: Facebook / Γιώργος Παπανδρέου
Γιώργος Παπανδρέου: Φωτογραφήθηκε με τη Χίλαρι Κλίντον στο Aspen Ministers Forum Facebook Twitter
Φωτ.: Facebook / Γιώργος Παπανδρέου

Στη δημοσίευση που έκανε μέσω Facebook, ο Γιώργος Παπανδρέου έγραψε: «Μεταξύ 12 και 15 Δεκεμβρίου, συμμετείχα στην 28η συνεδρία του Aspen Ministers Forum στο Λουγκάνο της Ελβετίας, με τίτλο 'Χτίζοντας τη σταθερότητα σε έναν κατακερματισμένο κόσμο'. Η συνάντηση, που καθιερώθηκε από την πρώην Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Madeleine Albright, συγκέντρωσε πρώην Υπουργούς Εξωτερικών, εκπροσώπους οργανισμών και ειδικούς για την αντιμετώπιση κρίσιμων παγκόσμιων προκλήσεων και την αναζήτηση λύσεων για σταθερότητα, ειρήνη και βιωσιμότητα. Είχα την ευκαιρία να συναντήσω ξανά πρώην ομολόγους μου, όπως τη Hillary Clinton, τη Frederica Mogherini, τον Lord Axworthy, τον Ali Babacan και πολλούς άλλους.

Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στις επιπτώσεις των πρόσφατων αμερικανικών εκλογών, τις γεωπολιτικές συγκρούσεις σε Συρία, Γάζα και Ουκρανία, την οικονομική αστάθεια, την κλιματική κρίση και τις τεχνολογικές εξελίξεις όπως της τεχνητγς νοημοσύνης που εντείνουν την κοινωνική πόλωση. Συμφωνήσανε στην επιτακτική ανάγκη προώθησης του πολυμερούς διαλόγου, της ενίσχυσης βιώσιμων οικονομικών πλαισίων και της δημιουργίας συνεργασιών σε παγκόσμιο και τοπικό επίπεδο.

Γιώργος Παπανδρέου: Φωτογραφήθηκε με τη Χίλαρι Κλίντον στο Aspen Ministers Forum Facebook Twitter
Φωτ.: Facebook / Γιώργος Παπανδρέου

Συνοψίζοντας τα συμπεράσματα του Φόρουμ μαζί με την πρώην Επίτροπο και Υπουργό Εξωτερικών της Σουηδίας Margot Wallström, υπογράμμισα την ανάγκη αποκατάστασης της εμπιστοσύνης στους δημοκρατικούς θεσμούς μέσω της ουσιαστικής συμμετοχής των πολιτών. Παράλληλα, επισημάνθηκε η σημασία της οικονομικής και τεχνολογικής ανάπτυξης με όρους συμπερίληψης, καθώς και η αναχαίτιση της κλιματικής κρίσης, η οποία υπονομεύει τη βιωσιμότητα του πλανήτη.

Τέλος, έδωσα έμφαση στο μεγάλο πρόβλημα της ανισότητας που με την συγκέντρωση πλούτου και εξουσίας σε λίγα χέρια, απειλεί τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου, διευρύνοντας τις ανισότητες και την κοινωνική πόλωση».

Γιώργος Παπανδρέου: Φωτογραφήθηκε με τη Χίλαρι Κλίντον στο Aspen Ministers Forum Facebook Twitter
Φωτ.: Facebook / Γιώργος Παπανδρέου
 
Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Πολιτική / Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Η απάντηση του δημάρχου Αθηναίων στις δηλώσεις του Νόαμ Κατζ, ο οποίος άσκησε κριτική για ελλιπή προστασία της πόλης από «οργανωμένες μειονότητες», ανεπαρκή καθαριότητα και έλλειψη ασφάλειας που –κατά τον ίδιο– κάνει τους Ισραηλινούς τουρίστες να αισθάνονται άβολα
LIFO NEWSROOM
ΥΠΕΞ: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια» η εξαγγελία «θαλάσσιων πάρκων» από την Τουρκία

Πολιτική / ΥΠΕΞ για τουρκικά θαλάσσια πάρκα: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια»

Η εξαγγελία «δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα έναντι των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και δείχνει πλήρη έλλειψη σεβασμού στο διεθνές δίκαιο της θάλασσας» αναφέρει η ελληνική πλευρά
LIFO NEWSROOM
Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για Προανακριτική σε βάρος Βορίδη και Αυγενάκη

Πολιτική / Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για Προανακριτική σε βάρος Βορίδη και Αυγενάκη

Στην μυστική ψηφοφορία ψήφισαν 83 βουλευτές της ΝΔ καθώς και ανεξάρτητοι βουλευτές, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης και άλλοι ανεξάρτητοι βουλευτές αποχώρησαν καταγγέλλοντας ότι δεν υπήρχε η απαιτούμενη απαρτία
LIFO NEWSROOM