Γεραπετρίτης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν όλα τα αεροδρόμια λόγω κορωνοϊού

Γεραπετρίτης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν όλα τα αεροδρόμια λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
Ανοιχτό ενδεχόμενο για κλείσιμο των αεροδρομίων άφησε ο Γιώργος Γεραπετρίτης (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
1

Ανοιχτό άφησε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης το ενδεχόμενο να κλείσουν όλα τα αεροδρόμια, για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα μέτρο που εξετάζεται σε ύστερη φάση, διευκρίνισε πάντως ο κ. Γεραπετρίτης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Σε αυτή τη φάση, η κυβέρνηση μεριμνά για τον επαναπατρισμό Ελλήνων μόνο για λόγους υγείας ή έλλειψη στέγης σε χώρες του εξωτερικού, σημείωσε ο υπουργός.

«Σε μία ύστερη φάση κι αυτό είναι ανοιχτό (σ.σ. κλείσιμο όλων των αεροδρομίων). Ήδη υπάρχει απαγόρευση πτήσεων από χώρες με υψηλούς δείκτες κρουσμάτων, όμως έρχονται ακόμα πτήσεις», ανέφερε ο κ. Γεραπετρίτης.

Το σύστημα έχει ήδη επιβαρυνθεί σημαντικά από την καραντίνα στην οποία έχουν μπει όσοι φρόντισαν ήδη να επιστρέψουν, όπως και από τη διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών τους, συμπλήρωσε ο κ. Γεραπετρίτης. Κατά τη διάρκεια των χθεσινών ανακοινώσεων, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι 6.687 πολίτες βρίσκονται «σε απόλυτη καραντίνα», σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

«Ήδη 6.500 άτομα προερχόμενα από το εξωτερικό είναι σε καραντίνα. Αυτό επιβαρύνει το σύστημα, επειδή γίνεται μία πολύ σοβαρή δουλειά και στο κομμάτι της αστυνόμευσης, της επιτήρησης και ιχνηλάτησης για να περιορίζονται κι όσοι έρχονται σε επαφή μαζί του. Είναι μια επιβάρυνση που δεν μπορούμε να επωμιστούμε απολύτως», εξήγησε ο υπουργός Επικρατείας.

«Γι' αυτό είπαμε ότι θα δεχτούμε επιστροφές μόνο για λόγους υγείας ή αν δεν υπάρχει στέγη. Άνθρωποι που δεν έχουν λόγο να έρθουν τώρα στην Ελλάδα δεν θα έρθουν», τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης.

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βούλα Κεχαγιά για Γιώργο Τσίπρα: Τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ είναι οριακά

Πολιτική / Κεχαγιά για Γιώργο Τσίπρα: Το κόμμα δεν αντέχει να καταβάλλει μισθούς σε όσους δεν προσφέρουν υπηρεσίες

«Το μήνυμα είναι ότι το κόμμα δεν αντέχει οικονομικά να καταβάλλει μισθούς σε πρόσωπα που δεν προσφέρουν υπηρεσίες», σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου για την υπόθεση Γιώργου Τσίπρα
NEWSROOM
Μητσοτάκης: Τα 300 εκατ. ευρώ από τη φορολόγηση των διυλιστηρίων θα στηρίξουν συνταξιούχους και ευάλωτους

Πολιτική / Μητσοτάκης: Τα 300 εκατ. ευρώ από τη φορολόγηση των διυλιστηρίων θα στηρίξουν συνταξιούχους και ευάλωτους

«Ήταν δέσμευση που είχα αναλάβει προεκλογικά 33% όσο ήταν και πέρσι. Κινούμαστε λίγο πολύ στο όριο που μας έχει προσδιορίσει η ΕΕ», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος υπολογίζει τα έσοδα από την έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων περί τα 300 εκατομμύρια
NEWSROOM