Χαρδαλιάς: Κάποιοι που είναι σε καραντίνα προσπαθούν να ξεγελάσουν το κράτος - Επιβλήθηκαν πρόστιμα

Χαρδαλιάς: Κάποιοι που είναι σε καραντίνα προσπαθούν να ξεγελάσουν το κράτος - Επιβλήθηκαν πρόστιμα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Τα τελευταία δεδομένα για τα περιοριστικά μέτρα και τους ελέγχους του κράτους ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πανδημία του κορωνοϊού

Όπως είπε, μέχρι στιγμής 6.687 πολίτες βρίσκονται σε «απόλυτη καραντίνα» σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και οι έλεγχοι είναι ενδελεχείς σε όλη την χώρα. Τις τελευταίες 24 ώρες επιβλήθηκαν περισσότερα πρόστιμα και ο κ. Χαρδαλιάς έκανε λόγο για «λίγους που προσπαθούν να ξεγελάσουν το κράτος». «Όλοι όσοι βρίσκονται σε καραντίνα, θα πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα. Το απαιτεί η πλειοψηφία του ελληνικού λαού», είπε.

Για τις πτήσεις που προσγειώθηκαν από Ολλανδία, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως όλοι οι επιβάτες συμπλήρωσαν τις απαραίτητες φόρμες και μπήκαν σε καραντίνα. Κάποιοι ελέγχονται σε καθημερινή βάση, όπως είπε. «Η ευθύνη του κράτους είναι ξεκάθαρη και την έχουμε αναλάβει. Όλες οι δυνάμεις μας είναι σε απόλυτη επαγρύπνηση».

«Η μάχη παραμένει εξαιρετικά δύσκολη και δεν υπάρχει χώρος για κανέναν εφησυχασμό. Να ακολουθούμε πιστά τους κανόνες», τόνισε ο υφυπουργός, αναφέροντας ότι χθες παρελήφθη υγειονομικό υλικό 11 τόνων που δώρισαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Περιλαμβάνει ιατρικές φόρμες, γάντια, καλύμματα παπουτσιών ενώ αναμένονται και άλλες ειδικές πτήσεις με απαραίτητο υλικό, καθώς η ζήτηση σε παγκόσμιο επίπεδο είναι «πρωτοφανής».

Το κράτος είναι σε ετοιμότητα για οποιοδήποτε σενάριο, «όσο ακραίο και αν είναι» είπε ο κ. Χαρδαλιάς, σχολιάζοντας ωστόσο πως «δεν είναι ώρα για προβλέψεις». 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ