Γεωργιάδης: Έρχεται γενναία και μη επιστρεπτέα στήριξη του τουρισμού

Γεωργιάδης: Έρχεται γενναία και μη επιστρεπτέα στήριξη του τουρισμού Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Ένα πρόγραμμα μη επιστρεπτέας ενίσχυσης των τουριστικών επιχειρήσεων ετοιμάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδωνις Γεωργιάδης

«Στείλαμε το σχέδιο της υπουργικής απόφασης στις Βρυξέλλες. Μόλις λάβουμε το πρώτο πράσινο φως, θα προβούμε σε επίσημες ανακοινώσεις. Το πρόγραμμα είναι πολύ γενναίο για τις επιχειρήσεις του τουρισμού. Κονδύλι μεγαλύτερο από ότι στην εστίαση» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης εξετάζει την ενίσχυση των κλάδων της ένδυσης, της υπόδησης, των εποχικών καταστημάτων και των ταξί. «Όλα γίνονται για να επανεκκινήσουν οι επιχειρήσεις και να βρει ο κόσμος δουλειά. Είναι λεφτά που δίνουμε για να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας».

Τα χρήματα τουρισμό, παιδότοπο και γυμναστήρια δεν θα επιστραφούν -

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, μέχρι τώρα έχουν γίνει 7.000 αιτήσεις στην πλατφόρμα για την ενίσχυση των catering και των εστιατορίων που άνοιξε την Παρασκευή. Η πλατοφόρμα για την ενίσχυση γυμναστηρίων και παιδοτόπων θα ανοίξει μεταξύ 28-30 Μαίου, ενώ τα χρήματα θα εκταμιευθούν σε διάστημα 4 εβδομάδων από την αίτηση.

Ο υπουργός επανέλαβε ότι η ενίσχυση σε τουρισμό, παιδότοπο και γυμναστήρια θα είναι μη επιστρεπτέα και προανήγγειλε ότι εντός της εβδομάδας θα καταβληθούν τα χρήματα στις επιχειρήσεις που δεν λειτούργησαν τα Χριστούγεννα (Κοζάνη, Ελευσίνα) λόγω του ότι οι περιοχές ήταν στο κόκκινο επιδημιολογικά.

Κέντρα δεξιώσεων

Σχετικά με τα κέντρα δεξιώσεων, ο κ. Γεωργιάδης είπε το όριο των 100 ατόμων δεν έχει νόημα, και συμπλήρωσε λέγοντας ότι στη σύσκεψη με τους ειδικούς αυτή την εβδομάδα θα προσπαθήσει να το αλλάξει.

«Το όριο των 100 ατόμων δεν έχει νόημα. Αφού δεν υπάρχει όριο στα εστιατόρια, πολλοί πάνε και νοικιάζουν εστιατόρια και πάνε εκεί πάνω από 100 άτομα. Έτσι υπάρχει ένας αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ κτημάτων και εστιατορίων. Θα κάνω άλλη μια προσπάθεια αυτή την εβδομάδα να πείσω τους γιατρούς μας, ότι το όριο των 100 ατόμων μπορεί να φύγει, εάν βάλουμε πολύ αυστηρά πρωτόκολλά. Όποιες και αν είναι οι προσωπικές μας γνώμες, ακολουθούμε τις γνώμες των ειδικών».

Δάνεια

Τις τελευταίες μέρες «τρέχουν» δύο νέα χρηματοδοτικά εργαλεία. Το πρώτο αφορά στα δάνεια για επενδυτικούς σκοπούς σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις έως 2 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία δίνονται από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα και έχουν περίοδο χάριτος 2 έτη και πολύ μικρά επεισόδια. Το άλλο μέτρο αφορά στην χρηματοδότηση δανείων έως 50.000 ευρών των πολύ μικρών επιχειρήσεων «που έμειναν έξω από τα δύο υπόλοιπα προγράμματα».

 Ο υπουργός σχολίασε και τις οχλήσεις των εισπρακτικών εταιρειών στους πολίτες λέγοντας πως το υπουργείο επιβάλλει τα «περισσότερα» πρόστιμα από ποτέ στις εισπρακτικές ενώ προέτρεψε τους πολίτες να καταγγείλουν τα περιστατικά «υπερβολικής όχλησης».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Εμανουέλ Μακρόν: Η Ελλάδα είναι ένα υπόδειγμα, ένα μοντέλο οικονομικής προόδου

Ο Γάλλος πρόεδρος, μιλώντας στο Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ, αναφέρθηκε στις επιτυχίες της Ελλάδας σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο μετά την κρίση που διήλθε, καθώς και ότι η Γαλλία ήταν πάντα στο πλευρό της
THE LIFO TEAM
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

Πολιτική / Παπασταύρου από Δελφούς: Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Ελλάδα στην προστασία των θαλασσών

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, δήλωσε πως «πριν τελειώσει το έτος» η χώρα μας θα έχει τα δύο θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο
THE LIFO TEAM