Γεννηματά: Ο Τσίπρας έχει «αλλεργία» στις επενδύσεις

Γεννηματά: Ο Τσίπρας έχει «αλλεργία» στις επενδύσεις Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά, σχολιάζοντας την χθεσινή παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ στο Μέγαρο Μουσικής

«Ο κυνισμός του δεν έχει όρια» είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ για τον πρωθυπουργό εκτιμώντας ότι ο κ. Τσίπρας θα πάρει την απάντηση στις κάλπες. Σχολιάζοντας τη χθεσινή παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, η κα Γεννηματά επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός δεν είπε «ούτε λέξη για επενδύσεις. Έχει αλλεργία, ορκισμένος εχθρός. Ούτε λέξη για τις μεγάλες επενδύσεις που δεν άφησε να προχωρήσουν. Ούτε λέξη για το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων που συνεχώς κουτσουρεύει. Ούτε λέξη για τους χαμένους πόρους του ΕΣΠΑ λόγω της χαμηλής απορροφητικότητας. Ούτε λέξη για την ανάπτυξη που με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ καρκινοβατεί».

Όπως είπε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε εχθρική αντιμετώπιση στις επενδύσεις καθώς «δεν έκανε τίποτα για να αντιμετωπίσει τη γραφειοκρατία, τις εμπλοκές στην αδειοδότηση, τους υψηλούς φόρους και τις εισφορές, τις καθυστερήσεις απονομής Δικαιοσύνης κ.λπ».


Μίλησε για πολιτικά παιχνίδια που έγιναν εις βάρος των επενδυτών, είτε λόγω ιδεοληψίας είτε λόγω πελατειακών σχέσεων με τοπικά συμφέροντα, με αποτέλεσμα την κατάρρευση των ιδιωτικών επενδύσεων. «H κοινωνία μας απαιτεί αλλαγή πολιτικής, που θα απαντήσει θετικά και πειστικά στις 3 σημερινές μεγάλες προκλήσεις για τη χώρα και την οικονομία μας», ανέφερε η κ. Γεννηματά .

Τόνισε ότι «το Κίνημα Αλλαγής πιστεύει ακράδαντα ότι η "λυδία λίθος" για τη νέα πορεία της χώρας είναι οι επενδύσεις. Μεγάλες εμβληματικές ξένες επενδύσεις, αλλά και πολλές επενδύσεις από ελληνικές επιχειρήσεις. Το ένα ούτως ή άλλως ευνοεί το άλλο».

Η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι πρέπει να εξαλειφθούν οι αβεβαιότητες, και υπάρχουν όμως τρεις προϋποθέσεις γι' αυτό. «Η πρώτη: Χρειάζεται πολιτική σταθερότητα. Που εκφράζεται με την αναγκαία εθνική συνεννόηση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το 2020, τη Συνταγματική Αναθεώρηση, την αλλαγή του εκλογικού νόμου με ένα δίκαιο σύστημα που δίνει βιώσιμες κυβερνήσεις. Ποιος άραγε θα επενδύσει τα χρήματά του αν κυριαρχούν διχαστικές λογικές του τύπου "τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν" και συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις;

»Η δεύτερη: Ένα προοδευτικό αξιόπιστο σχέδιο με Ελληνική ιδιοκτησία για τις μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος. Να πείσουμε τους ξένους επενδυτές ότι είμαστε αποφασισμένοι να αφήσουμε πίσω μας ότι καθηλώνει τη χώρα.


»Η τρίτη: Να πάρουμε ξανά τον έλεγχο του Υπερταμείου, μετατρέποντάς το σε Ταμείο Αξιοποίησης της Εθνικής Περιουσίας. Να λειτουργήσει όχι ως μηχανισμός υποθήκης στους πιστωτές, αλλά στα πρότυπα των Κρατικών Ταμείων κυρίαρχων χωρών που επενδύουν για το δημόσιο συμφέρον, προικίζουν το ασφαλιστικό σύστημα για το μέλλον, και χρηματοδοτούν επενδυτικές πρωτοβουλίες στους τομείς της ενέργειας και της κλιματικής αλλαγής».

»Η κ. Γεννηματά επέκρινε την πολιτική για την ανάπτυξη της ΝΔ υποστηρίζοντας ότι «δεν διαθέτει ως φαίνεται, συνολικό σχέδιο για την Ανάπτυξη. Η οριζόντια μείωση των φόρων που επαγγέλλεται δεν θα φέρει αυτόματα την ανάπτυξη». Και πρόσθεσε: «Πολλοί θα αυξήσουν μόνο τα κέρδη τους, αλλά και την κατανάλωση. Αλλά θα είναι δραματικό αν, παρά τις νέες επενδύσεις, δεν μειωθούν οι κοινωνικές ανισότητες, αν προκληθούν νέες αβεβαιότητες για την πορεία και τη σταθερότητα της Οικονομίας. Γι' αυτό η πολιτική προσέλκυσης των επενδύσεων, η αναπτυξιακή στρατηγική γενικότερα, πρέπει να συνδυάζεται με τη σταδιακή και παράλληλη εφαρμογή ενός προγράμματος αποκατάστασης, βελτίωσης των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, αναστήλωσης του Κοινωνικού Κράτους, αύξησης της απασχόλησης με σταθερές και ποιοτικές θέσεις εργασίας. Αυτό απαιτεί τη στενή συνεργασία όλων μας. Κράτους, ιδιωτικού τομέα, εργαζομένων».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Πολιτική / Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε το βράδυ της Δευτέρας από τη Νίκαια της Γαλλίας, όπου συμμετείχε στην 3η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς
LIFO NEWSROOM
NΔένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

Πολιτική / Δένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

«Μεγαλώσαμε την Ελλάδα, με μία Συμφωνία η οποία αποδεικνύει την προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)» επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης: Συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής Σινά

Πολιτική / Γεραπετρίτης: Συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής Σινά

Στόχος η διασφάλιση του ιστορικού καθεστώτος και της νομικής προσωπικότητας της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης – Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για θεσμική λύση
LIFO NEWSROOM
Διπλωματικό θρίλερ για τη Μονή Σινά: Το Κάιρο αμφισβητεί ιδιοκτησία – Κρίσιμη συνάντηση Γεραπετρίτη

Πολιτική / Μονή Σινά: Στο Κάιρο ο Γεραπετρίτης - Η ελληνική στάση και οι διπλωματικές παγίδες

Στο Κάιρο κρίνεται το μέλλον της Ι.Μ. Αγίας Αικατερίνης του Σινά - Η Ελλάδα επιδιώκει σεβασμό των συμφωνιών με την Αίγυπτο για τη διατήρηση της ιδιοκτησίας και της θρησκευτικής φυσιογνωμίας της Μονής
LIFO NEWSROOM
Βρούτσης προς Γιαννακόπουλο και Αγγελόπουλους: Η Πολιτεία είναι αποφασισμένη, δεν θα υπάρξει περαιτέρω ανοχή

Πολιτική / Βρούτσης προς Γιαννακόπουλο και Αγγελόπουλους: Η Πολιτεία είναι αποφασισμένη, δεν θα υπάρξει περαιτέρω ανοχή

Μετά τα επεισόδια στο ΣΕΦ και την αναβολή του 3ου τελικού Παναθηναϊκού–Ολυμπιακού, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού προειδοποιεί για άμεση διακοπή του πρωταθλήματος σε περίπτωση επανάληψης βίας
LIFO NEWSROOM