Γενί Σαφάκ: Το Oruc Reis θα συνεχίσει τις έρευνες ανατολικά της Κρήτης και της Ρόδου - Θα παραταθεί η Navtex

Γενί Σαφάκ: Το Oruc Reis θα συνεχίσει τις έρευνες ανατολικά της Κρήτης και της Ρόδου - Θα παραταθεί η Navtex Facebook Twitter
0

Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο το Oruc Reis ήρθε για να μείνει στο Αιγαίο, με τον Ταγίπ Ερντογάν να υπόσχεται «περισσότερους εφιάλτες» σε «όσους δεν εγκαταλείπουν τα όνειρά τους να μας αποκλείσουν από την περιοχή».

Οι νέες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου συνοδεύτηκαν με δύο νέες Navtex, με τις οποίες η Τουρκία ζητά την αποστρατικοποίηση της Λήμνου, της Σαμοθράκης και του Άη Στράτη.

«Το Oruc Reis συνεχίζει τις έρευνες, κατευθυνόμενο ανατολικά της Κρήτης και της Ρόδου», αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της τουρκικής, φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Γενί Σαφάκ, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ, Μανώλη Κωστίδη.

«Το πλοίο πλέει στην Ανατολική Μεσόγειο εδώ και 10 ημέρες. Αναμένεται ότι η περίοδος Navtex, η οποία λήγει από αύριο, θα παραταθεί και οι ερευνητικές δραστηριότητες σε αυτήν την περιοχή θα συνεχιστούν», αναφέρει το δημοσίευμα, στο οποίο τονίζεται ότι το Oruc Reis έχει πραγματοποιήσει έρευνες στην περιοχή: «Το Oruc Reis, που έχει σαρώσει μια περιοχή περίπου 4 χιλιομέτρων σε όλες τις δραστηριότητές του στην περιοχή, σχεδιάζει να λάβει σεισμικά δεδομένα σε μια περιοχή 15 χιλιομέτρων στο τέλος του έργου».

Με νέες Navtex ζητά αποστρατικοποίηση Λήμνου, Σαμοθράκης και Άη Στράτη


Την Τρίτη η Άγκυρα εξέδωσε δύο νέες Navtex, μέσω των οποίων αξιώνει την αποστρατικοποίηση της Λήμνου, της Σαμοθράκης και του Άη Στράτη.

Η Τουρκία, με τις νέες Navtex θέλησε να απαντήσει στις ελληνικές ασκήσεις στο Αιγαίο. Σε αυτές αναφέρει ότι η Ελλάδα παραβιάζει το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης της Λήμνου και του Άη Στράτη, επικαλούμενη την Συνθήκης της Λωζάννης.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Πολιτική / Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Η υπόθεση, που αφορά ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις και φέρεται να αγγίζει και τον επίσης πρώην υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, έχει ήδη διαβιβαστεί στη Βουλή λόγω της εμπλοκής πολιτικών προσώπων
LIFO NEWSROOM
Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Πολιτική / Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Η πρόταση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ απορρίφθηκε - Επίσης απορρίφθηκε και η πρόταση που συνυπέγραψαν οι ΚΟ της Ελληνικής Λύσης, της «Νίκης», της Πλεύσης Ελευθερίας καθώς και 6 ανεξάρτητοι βουλευτές
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Δεν θα μπορούσα να μην αντιδράσω σε μια χυδαία απόπειρα των τεσσάρων πιο μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης να μετατρέψουν ένα εθνικό δράμα σε απόπειρα πολιτικής σκευωρίας», είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

LiFO politics / Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

Ο πολιτικός αναλυτής και διευθυντής ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα σενάρια δημιουργίας νέων κομμάτων από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ