Γαβρόγλου: Λυπάμαι για το σχόλιο για την Κεραμέως - «Ατυχής αναφορά σε σεξιστικό στερεότυπο»

Γαβρόγλου: Λυπάμαι για το σχόλιο για την Κεραμέως - «Ατυχής αναφορά σε σεξιστικό στερεότυπο» Facebook Twitter
Eurokinissi
0

«Επέδειξα απροσεξία κάνοντας μια ατυχή αναφορά σε γνωστό σεξιστικό στερεότυπο», δήλωσε ο Κώστας Γαβρόγλου για ανάρτηση στην οποία είχε αναφέρει πως ανακοίνωσή της Νίκης Κεραμέως «ενισχύει το στερεότυπο ότι οι γυναίκες δεν σκαμπάζουν από αριθμητική».

Ο κ. Γαβρόγλου, προκάτοχος της Νίκης Κεραμέως στο υπουργείο Παιδείας, σε ανάρτηση που έκανε το βράδυ της Τρίτης είχε αναφέρει ότι η υπουργός Παιδείας «μας κοροϊδεύει συνειδητά» και ότι με την ανακοίνωση των 17 μαθητών κατά μέσο όρο ανά τάξη «ενισχύει και το στερεότυπο ότι οι γυναίκες δεν σκαμπάζουν από αριθμητική».

Στην ανάρτηση αυτή είχε απαντήσει άμεσα η Νίκη Κεραμέως κάνοντας λόγο για αδιανόητη δήλωση προσθέτοντας ότι «αντί να αγωνιζόμαστε για να εξαλείψουμε σεξιστικά στερεότυπα, κάποιοι (προσπαθούν να) μας πάνε πίσω» και αναφέροντας πως η θέση του Τμήματος Ισότητας του ΣΥΡΙΖΑ επί του θέματος «θα είχε ενδιαφέρον». 

Ο πρώην υπουργός Παιδείας ανταπάντησε άμεσα την ίδια ημέρα. «Μία ανάρτησή μου παρεξηγήθηκε, προφανώς επειδή κάποιοι δεν καταλαβαίνουν τη λέξη στερεότυπο. Κάθε στερεότυπο, λοιπόν, είναι καταδικαστεο. Υπάρχει ένα στερεότυπο που αναπαράγεται χρόνια τώρα ως προς τη σχέση που έχουν οι γυναίκες με τα μαθηματικά. Υπάρχει και είναι σημαντικό κομμάτι μιας ιδεολογίας που θέλει να υποτιμήσει τις γυναίκες. Κακώς, κάκιστα προφανώς!» είχε γράψει ο πρώην υπουργός Παιδείας.

«Όταν λοιπόν η κ. Κεραμέως κάνει μια δήλωση που πάσχει από μαθηματική άποψη, αναπαράγει αυτό το στερεότυπο, αυτή τη λανθασμένη άποψη ότι οι γυναίκες δεν τα πάνε καλά με τα μαθηματικά», καταλήγει η δεύτερη ανάρτησή του για το θέμα. 

Σήμερα, με νέα ανάρτηση, ο Κώστας Γαβρόγλου επανήλθε στο θέμα. «Σε μια προσπάθεια μου να στηλιτεύσω τη "δημιουργική στατιστική" της Υπουργού Παιδείας επέδειξα απροσεξία κάνοντας μια ατυχή αναφορά σε γνωστό σεξιστικό στερεότυπο. Κατανοώ ότι ακόμα και η απερίφραστη, από πλευράς μου, απόρριψη αυτού του στερεότυπου δεν αποτελεί δικαιολογία για την ακούσια αναπαραγωγή του», έγραψε.

«Λυπάμαι, πρωτίστως γι' αυτή καθαυτή την αστοχία μου αλλά επίσης και για το γεγονός ότι έγινε η αφορμή για τον αποπροσανατολισμό και την υπονόμευση της απολύτως βάσιμης κριτικής που αξίζει στη δημιουργική στατιστική με την οποία αυτή η κυβέρνηση βαφτίζει το κρέας ψάρι. Παρακαλώ πολύ θεωρήστε την από πλευράς μου αναφορά σε αυτό το στερεότυπο ως ομολογουμένως ατυχή», κατέληξε η νέα ανάρτηση του πρώην υπουργού Παιδείας. 

Σε μια προσπάθεια μου να στηλιτεύσω τη "δημιουργική στατιστική" της Υπουργού Παιδείας επέδειξα απροσεξία κάνοντας μια...

Posted by Kostas Gavroglu on Friday, 28 August 2020
Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ