Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Τσακαλώτος & Αχτσιόγλου κατά κυβέρνησης- «Ολιγωρία, απροστάτευτοι πολίτες»

Φωτιά Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Ευθύνες στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της φωτιάς στην Αλεξανδρούπολη απέδωσαν οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Έφη Αχτσιόγλου.

«Η κατάσταση με τη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη είναι πάρα πολύ δύσκολη», ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και πρόσθεσε: «Η σκέψη μας είναι στους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη. Κάηκαν σπίτια στα χωριά, οικισμοί εκκενώθηκαν και οι κάτοικοι της περιοχής προσπαθούν να ανοίξουν αντιπυρικές ζώνες με τρακτέρ και με όποιο μέσο διαθέτουν. Οι ζημιές σε γεωργία, κτηνοτροφία, περιουσίες αλλά και φυσικό περιβάλλον είναι τεράστιες».

Στη συνέχεια, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στράφηκε κατά της κυβέρνησης επισημαίνοντας πως: «Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, υπήρξε ολιγωρία στην κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού. Ενώ η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη έκαιγε από το πρωί του Σαββάτου, με καιρικές συνθήκες πολύ δυσμενείς, τα εναέρια μέσα και η ενίσχυση της πυρόσβεσης με δυνάμεις από άλλες περιοχές έφτασαν μετά το μεσημέρι. Έντονο δε είναι το έλλειμμα κεντρικής διαχείρισης στο επίκεντρο της φωτιάς».

Συμπλήρωσε πως «έχουν γίνει μέχρι στιγμής τρεις συσκέψεις οργάνων πολιτικής προστασίας στις οποίες συμμετείχαν δήμαρχοι, περιφερειάρχες, ο στρατός και η πυροσβεστική, αλλά οι τρεις βουλευτές Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, ο ένας εκ των οποίων μάλιστα, ο Σταύρος Κελέτσης, είναι και υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, είναι εξαφανισμένοι. Και ο πρωθυπουργός ακολουθεί όπως πάντα τη γνωστή επικοινωνιακή τακτική: δεν εμφανίζεται όσο διαρκεί η κρίση, αλλά θα εμφανιστεί μετά, έτσι ώστε να συνδεθεί όχι με το πρόβλημα αλλά με τη λύση. Για να αντιμετωπιστούν όμως αποτελεσματικά οι φυσικές καταστροφές δεν αρκεί να τρέχεις πίσω από τα γεγονότα».

Αχτσιόγλου για τη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Πρωτόγνωρη κυβερνητική απραξία

Στο ίδιο μήκος κύματος και η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου. Η ίδια καταλόγισε στην κυβέρνηση πολιτικές ευθύνες για τη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη και την έλλειψη δασοπροστασίας.

Σε δήλωσή της ανέφερε ότι «μια άλλη μεγάλη πυρκαγιά, αυτή τη φορά στην ακριτική Αλεξανδρούπολη, και η κυβέρνηση είναι απούσα. Η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη σπίτια, δασικές εκτάσεις και θρησκευτικούς χώρους. Οι πολίτες αισθάνονται για μια ακόμη φορά απροστάτευτοι απέναντι σε μια πρωτόγνωρη κυβερνητική απραξία. Προέχει η κατάσβεση και η στήριξη των κατοίκων. Επείγει όμως εξίσου να γίνει επιτέλους μια σοβαρή συζήτηση για τις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης και τα σχέδια δασοπροστασίας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν επηρεάζει άμεσα την ελληνική ναυτιλία»

LiFO politics / Βασίλης Κικίλιας: «Η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν επηρεάζει άμεσα την ελληνική ναυτιλία»

Ο υπουργός Ναυτιλίας μιλά στο LiFO Politics για τις επιπτώσεις της εμπόλεμης κατάστασης στη Μέση Ανατολή στην ελληνική ναυτιλία, την ασφάλεια των θαλάσσιων μεταφορών, τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και τον ρόλο του Λιμενικού Σώματος.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Πολιτική / Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Η υπόθεση, που αφορά ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις και φέρεται να αγγίζει και τον επίσης πρώην υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, έχει ήδη διαβιβαστεί στη Βουλή λόγω της εμπλοκής πολιτικών προσώπων
LIFO NEWSROOM
Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Πολιτική / Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Η πρόταση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ απορρίφθηκε - Επίσης απορρίφθηκε και η πρόταση που συνυπέγραψαν οι ΚΟ της Ελληνικής Λύσης, της «Νίκης», της Πλεύσης Ελευθερίας καθώς και 6 ανεξάρτητοι βουλευτές
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Δεν θα μπορούσα να μην αντιδράσω σε μια χυδαία απόπειρα των τεσσάρων πιο μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης να μετατρέψουν ένα εθνικό δράμα σε απόπειρα πολιτικής σκευωρίας», είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

LiFO politics / Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

Ο πολιτικός αναλυτής και διευθυντής ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα σενάρια δημιουργίας νέων κομμάτων από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ