Σε θρίλερ εξελίσσεται το να θα κερδίσει μια έδρα στην ευρωβουλή το ΜέΡα25 του Γιάνη Βαρουφάκη ενώ συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων για τις ευρωεκλογές 2019.

 

Το ΜέΡα25 του Γιάνη Βαρουφάκη φαίνεται πως δίνει μάχη ψήφο – ψήφο προκειμένου να διατηρηθεί οριακά πάνω από το όριο του 3% και να κερδίσει με τον τρόπο αυτό την μια έδρα στην ευρωβουλή. Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει διασαφηνιστεί αν το κόμμα του πρώην υπουργού Οικονομικών θα κατακτήσει την έδρα ενώ με ενσωματωμένο το 89,63% των αποτελεσμάτων το ΜέΡα25 συγκεντρώνει ποσοστό 3,01%.

 

Ευρωεκλογές 2019: Θρίλερ στην Ευρωβουλή για την έδρα του Βαρουφάκη και το ΜέΡΑ25

 

Ευρωεκλογές 2019: Θρίλερ στην Ευρωβουλή για την έδρα του Βαρουφάκη και το ΜέΡΑ25

 

Αν όμως ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν τα καταφέρει, καθώς η μάχη είναι οριακή, η έδρα που θα χάσει  θα πάει στην Νέα Δημοκρατία η οποία θα αυξήσει τις έδρες τις σε 8.

 

Την ίδια ώρα υπάρχει και το παράλληλο σενάριο που θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ να χάνει μια έδρα στην κατανομή και να πέφτει στις 5. Σε αυτή την περίπτωση η έδρα που αυτή την στιγμή λαμβάνει ο Πέτρος Κόκκαλης θα πάει στην ΝΔ και τον Γιώργο Αμυρά. Όμως, με βάση την καθοδική πορεία του ΜέΡΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επανέλθει στους 6 ευρωβουλευτές «παίρνοντας» την έδρα από το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη.

 

Τα ξημερώματα της Τρίτης και με ενσωματωμένο το 89,63% των ψήφων η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 33,18% και 7 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,8% και 6 έδρες, από 2 έδρες το ΚΙΝΑΛ με 7,69%, το ΚΚΕ με 5,41% και η Χ.Α με 4,85% και από 1 έδρα η Ελληνική Λύση με 4,13% και το ΜέΡΑ25 με 3,01%.

 

Επίσης με την ενσωμάτωση της καταμέτρησης των σταυρών στο 47% τα αποτελέσματα διαμορφώνονται ως εξής:

Για την ΝΔ εκλέγονται κατά σειρά:

Στέλιος Κυμπουρόπουλος

Ευάγγελος Μεϊμαράκης

Ελίζα Βόζεμπεργκ

Μαρία Σπυράκη

Μανώλης Κεφαλογιάννης

Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου

Γιώργος Κύρτσος

Από τον ΣΥΡΙΖΑ οι:

Δημήτρης Παπαδημούλης

Έλενα Κουντουρά

Κώστας Αρβανίτης

Στέλιος Κούλογλου

Αλέξης Γεωργούλης

Πέτρος Κόκκαλης

Από το ΚΙΝΑΛ:

Νίκος Ανδρουλάκης

Εύα Καϊλή

Από το ΚΚΕ:

Κώτσας Παπαδάκης

Λευέρης Νικολάου – Αλαβάνος

Από την Χρυσή Αυγή:

Γιάννης Λαγός

Αθανάσιος Κωνσταντίνου

Από την Ελληνική Λύση:

Κυριάκος Βελόπουλος

Από την ΜεΡΑ 25:

Σοφία Σακοράφα