Εξεταστική επιτροπή: Με τον Ανδρουλάκη ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις μαρτύρων- Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Εξεταστική επιτροπή Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Η εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τις παρακολουθήσεις αποφάσισε- κατά πλειοψηφία- ότι με τη σημερινή κατάθεση του Νίκου Ανδρουλάκη ολοκληρώθηκε ο κατάλογος των μαρτύρων. 

Με την ίδια απόφαση, δόθηκε προθεσμία έως το απόγευμα της 10ης Οκτωβρίου προκειμένου τα κόμματα να συντάξουν τις πορισματικές εκθέσεις τους. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης διαφώνησαν με το κλείσιμο του καταλόγου των μαρτύρων και κατήγγειλαν εσπευσμένη ολοκλήρωση των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής. 

Τη «μεθόδευση της κυβέρνησης» να κλείσει «άρον άρον» την εξεταστική επιτροπή, παρά τις «αποκαλύψεις και τα δημοσιεύματα που αποδεικνύουν ότι o Σταμάτης Τριμπάλης, διαχειριστής της KRIKEL, έχει ψευδομαρτυρήσει στην επιτροπή», ανέφεραν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ που επικαλείται το ΑΠΕ. 

Οι ίδιοι κύκλοι έκαναν λόγο για «ημέρα ντροπής» για το κοινοβούλιο και τη Δημοκρατία. «Αλλά το θέμα δεν κλείνει εδώ. Αναμένεται η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, όπου όλοι οι εμπλεκόμενοι επιχειρηματίες, ορατοί και αόρατοι καθώς και τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται, θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις», επεσήμαναν. 

«Όσο και αν η κυβέρνηση θέλει να κλείσει το σκάνδαλο των υποκλοπών, που αποτελεί ανοιχτή πληγή για τη δημοκρατία, οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη, είτε πριν, είτε μετά τις εκλογές», συμπλήρωσαν οι ίδιες πηγές. 

«Επιτροπή παρωδία»

Για «επιτροπή παρωδία» και «εσπευσμένο κλείσιμο- κουκούλωμα» έκανε λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της εξεταστικής, Νίκος Καραθανασόπουλος. 

«Καταγγέλλουμε το εσπευσμένο κλείσιμο- κουκούλωμα της εξεταστικής επιτροπής. Με ευθύνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας, έκλεισαν οι διαδικασίες μίας εξεταστικής επιτροπής -παρωδία», δήλωσε ο βουλευτής. 

«Οι εργασίες της αποτέλεσαν το “κερασάκι στην τούρτα” της μεθοδευμένης συγκάλυψης των υποθέσεων, του αποπροσανατολισμού με επιλεκτικές διαρροές ένθεν κακείθεν, οι οποίες σκοπό έχουν να συσκοτίσουν την υπόθεση, να αφήσουν στο απυρόβλητο το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο και την ασύδοτη δράση των εγχώριων και ξένων μυστικών υπηρεσιών, των κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών», επεσήμανε ακόμη μεταξύ άλλων. 

ΝΔ: Η κατάθεση Ανδρουλάκη δεν προσέφερε κάτι ουσιαστικό

Νωρίτερα, πηγές της ΝΔ σχολίαζαν ότι η κατάθεση του Νίκου Ανδρουλάκη «δεν πρόσφερε κάτι ουσιαστικό στο έργο της εξεταστικής επιτροπής».

Οι εν λόγω κύκλοι, που επικαλείται το ΑΠΕ, σχολίασαν πως η κατάθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ ήταν «μια κατάθεση γεμάτη αοριστολογίες, χωρίς κανένα συγκεκριμένο στοιχείο ή απαντήσεις στα καίρια ερωτήματα που του τέθηκαν». 

Ακόμη, ανέφεραν πως ο κ. Ανδρουλάκης κατήγγειλε ότι δεν έγινε σεβαστή η ιδιότητα του, «όμως απέφυγε επιμελώς να απαντήσει αν το πολιτικό προσωπικό της χώρας πρέπει να εξαιρείται από την άρση απορρήτου. Επιπλέον, είναι χαρακτηριστικό ότι δεν κατέθεσε ούτε μία πρόταση για την αναβάθμιση της ΕΥΠ».

Οι ίδιες πηγές, σχολίαζαν πως ο κ. Ανδρουλάκης «επισήμανε ότι δεν έχει στοιχεία πως η ΕΥΠ χρησιμοποιεί το predator, ενώ στην ερώτηση αν έχει στοιχεία για την εμπλοκή του πρωθυπουργού, το μόνο που βρήκε να απαντήσει ήταν ότι “δεν είναι μάντης”. Την ίδια στιγμή, υποβάθμισε τις ηχηρές αποκαλύψεις Ρουμπάτη για την παρακολούθηση Πιτσιόρλα, συντασσόμενος σε απόλυτο βαθμό με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Τέλος, σχολίαζαν οι ίδιοι κύκλοι «είναι λυπηρό να δηλώνει ο αρχηγός του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος ενώπιον της Επιτροπής ότι είναι διατεθειμένος να απαντήσει στις ερωτήσεις βουλευτών, ανάλογα με το ποιο πρόσωπο τις θέτει, ευτελίζοντας έτσι το θεσμό του βουλευτή του ελληνικού κοινοβουλίου».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ