Στα Χανιά έφτασε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, νωρίτερα το βράδυ της Δευτέρας, όπου και θα φιλοξενηθεί από τον Έλληνα πρωθυπουργό. 

 

H επίσκεψη του Μάικ Πομπέο στη Θεσσαλονίκη ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 19:00 και αναχώρησε για την Κρήτη, αύριο θα επισκεφθεί τη ναυτική βάση της Σούδας.

 

Τελευταίος σταθμός της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη ήταν το Εβραϊκό Μουσείο. Με αφορμή την επίσκεψή του αυτή, υπογράμμισε σε σχετικό tweet του την προσήλωση των ΗΠΑ στην καταπολέμηση του αντισημιτισμού και την προώθηση της θρησκευτικής ανεκτικότητας και της ελευθερίας.

 

 

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το flashnews.gr, o Μάικ Πομπέο έφθασε στα Χανιά λίγο μετά τις 20:00.

  

 

 

Μία «μεγάλη πομπή» παρέλαβε τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ προκειμένου να μεταβεί στο πατρικό σπίτι του Κυριάκου Μητσοτάκη όπου και φιλοξενείται.

 

Επίσκεψη Πομπέο: Στα Χανιά ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ - Θα φιλοξενηθεί στο πατρικό σπίτι του Μητσοτάκη

 

Επίσκεψη Πομπέο: Στα Χανιά ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ - Θα φιλοξενηθεί στο πατρικό σπίτι του Μητσοτάκη

 

Αύριο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Μάικ Πομπέο θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Βάσης της Σούδας. Στη συνέχεια, στις 11:20 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη συνάντηση αντιπροσωπειών, στην 115 Πτέρυγα Μάχης. Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν δηλώσεις στα ΜΜΕ. Στις 13:15, ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Pompeo θα έχουν γεύμα εργασίας στο πατρικό σπίτι του πρωθυπουργού.

 

Στις συναντήσεις θα συμμετάσχουν από ελληνικής πλευράς ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος και η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του πρωθυπουργού, πρέσβης Ελένη Σουρανή.

 

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/flashnews.gr