Ένταση από "Τσάμηδες" στην επίσκεψη Κοτζιά στα Τίρανα (Video)

Ένταση από "Τσάμηδες" στην επίσκεψη Κοτζιά στα Τίρανα (Video) Facebook Twitter
5

Ένταση προκάλεσαν συγκεντρωμένοι «Τσάμηδες» εξω από το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας στα Τίρανα, την ώρα που πραγματοποιούσε επίσκεψη εκεί ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Οι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να εμποδίσουν την είσοδο του Έλληνα υπουργού, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Τσαμουριά μητέρα μας περίμενέ μας» και «καταργείστε το εμπόλεμο».

Η αστυνομία έλαβε στη συνέχεια εντολή να απομακρύνει τους συγκεντρωμένους, που διαδήλωσαν εκεί μετά από κάλεσμα του κόμματος των ¨Τσάμηδων», το οποίο μετέχει στην κυβέρνηση Ράμα.

Το κλίμα είχε δυναμιτίσει ο ίδιος ο Αλβανός Πρωθυπουργός, θέτοντας με δηλώσεις του χθες θέμα τσάμηδων, εν όψει της επίσκεψης Κοτζιά που βρέθηκε στην γειτονική χώρα μετά από την επίσκεψη του αλβανού ομολόγου του στην Αθήνα πριν από λίγο καιρό. 

5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΣΟΚ: Ζητά αποκατάσταση της άνισης μεταχείρισης των θυμάτων και συγγενών της τραγωδίας στο Μάτι

Πολιτική / ΠΑΣΟΚ: Ζητά αποκατάσταση της άνισης μεταχείρισης των θυμάτων και συγγενών της τραγωδίας στο Μάτι

Με πρωτοβουλία της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Μιλένας Αποστολάκη, κατατέθηκε σήμερα κοινοβουλευτική ερώτηση προς τους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Υγείας
LIFO NEWSROOM