Ενίσχυση σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή υποσχέθηκε ο Τσίπρας στους δικαστικούς

Ενίσχυση σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή υποσχέθηκε ο Τσίπρας στους δικαστικούς Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
0

Με τους προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων συναντήθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν η επίλυση των προβλημάτων της Δικαιοσύνης και ζητήματα που αφορούν δυσλειτουργίες της Δημόσιας Διοίκησης και τον σεβασμό των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, αναφέρεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να δουλέψει σκληρά για την επίλυση των συσσωρευμένων προβλημάτων της Δικαιοσύνης με γνώμονα όχι μόνο την επιτάχυνση της απονομής αλλά και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς.

Τόνισε ότι θα ληφθούν μέτρα για την ενίσχυση σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή, ενώ ταυτόχρονα θα ληφθούν πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση θεσμικών δυσλειτουργιών. Σημείωσε ακόμα ότι κύρια προϋπόθεση για την τελεσφόρηση κάθε θεσμικής παρέμβασης είναι ο εξαντλητικός διάλογος ώστε να επιτευχθεί η απαραίτητη συναίνεση όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Αθανάσιος Κουτρομάνος, ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Νικόλαος Αγγελάρας, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Σωτήρης Ρίζος και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

«Συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει» - Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το 2026 η κυβέρνηση θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση που ακολουθεί τα τελευταία 6,5 χρόνια
THE LIFO TEAM
ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική / Μέτρα για αγρότες: Αυτές είναι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις - Ρεύμα στα 8,5 λεπτά και app για επιστροφή ΕΦΚ

Όπως ανέφεραν στην εξειδίκευση των μέτρων, 16 από τα 27 αιτήματα των αγροτών έχουν επιλυθεί ή αντιμετωπίζονται θετικά, 4 είναι υπό επεξεργασία και 7 είναι εκτός δημοσιονομικού πλαισίου
THE LIFO TEAM