ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ

Ελληνικό ΥΠΕΞ: Παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία τις εξελίξεις στη Μαριούπολη

Ελληνικό ΥΠΕΞ: Παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία τις εξελίξεις στη Μαριούπολη Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images.
0

Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών νωρίτερα σήμερα με την οποία καλεί να δημιουργηθούν ανθρωπιστικοί διάδρομοι για την εκκένωση αμάχων στην Ουκρανία, ενώ εστιάζει στην κατάσταση στη Μαριούπολη όπου το ελληνικό στοιχείο είναι έντονο.

«Η Ελλάδα, όπως έχει υπογραμμιστεί επανειλημμένα, καλεί για τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων από τις πόλεις της Ουκρανίας, σε συνεργασία με τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, προκειμένου να διασφαλιστεί η τροφοδοσία του αμάχου πληθυσμού, καθώς και η δυνατότητα διαφυγής τους προς ασφαλέστερες περιοχές», αναφέρει του υπουργείου Εξωτερικών.

«Από πλευράς μας, συνεχίζουμε να παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία τις δραματικές εξελίξεις ιδίως στην περιοχή της Μαριούπολης, όπου διαβιοί εδώ και αιώνες το ελληνικό στοιχείο και βρίσκεται ακόμα ο Γενικός Πρόξενος, Μανώλης Ανδρουλάκης».

Καταληκτικά σημειώνεται πως «καλούμε όλους να σεβαστούν το ανθρωπιστικό δίκαιο και να αποφευχθεί η στοχοποίηση του αμάχου πληθυσμού. Η Ελλάδα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση».

Πολιτική
0

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ