«Το ελληνικό Πάσχα είναι η υψηλότερη μορφή της Άνοιξης»: Τα πασχαλινά μηνύματα των πολιτικών αρχηγών

«Το ελληνικό Πάσχα είναι η υψηλότερη μορφή της Άνοιξης»: Τα πασχαλινά μηνύματα των πολιτικών αρχηγών Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Μηνύματα για την Ανάσταση στέλνουν οι πολιτικοί αρχηγοί, αναφερόμενοι στις σύγχρονες προκλήσεις και εκφράζοντας τις προσωπικές τους ευχές.

«Οι Έλληνες παντού στον κόσμο γιορτάζουμε το φετινό Πάσχα μετατρέποντας σε ώριμη δύναμη, το διπλό μήνυμά του: της καρτερίας που συμβολίζει η Εβδομάδα των Παθών αλλά και της ελπίδας που φέρνει το Φως της Ανάστασης» αναφέρει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η σκέψη μας σήμερα», όπως συμπληρώνει, «στρέφεται στους ελεύθερους πολιορκημένους Ουκρανούς, που εξακολουθούν να δέχονται επίθεση από τους ομόθρησκους Ρώσους εισβολείς και ταυτόχρονα, σε όλα τα δεινά που φέρνει αυτός ο πόλεμος σε ολόκληρη την Ευρώπη».

Στη συνέχεια του μηνύματός του ο κ. Μητσοτάκης κάνει αναφορά στις σύγχρονες προκλήσεις για την ελληνική κοινωνία, όπως η ακρίβεια, με την «πασχαλινή χαρά, όμως, να γίνεται σύμμαχος απέναντι και στις δικές μας δυσκολίες».

«Η σημερινή γιορτή μας βρίσκει ενωμένους. Έτσι ενωμένοι ξεπεράσαμε τις εθνικές προκλήσεις, την πανδημία και όλες τις περιπέτειες που προηγήθηκαν. Έτσι, μπορούμε να γιορτάσουμε για πρώτη φορά μακριά από την απειλή του κορωνοϊού που απομακρύνεται».

Καταλήγοντας ο πρωθυπουργός σημειώνει: «Να βαδίσουμε μπροστά. Και έτσι πρέπει να μείνουμε. ''Το ελληνικό Πάσχα είναι η υψηλότερη μορφή της Άνοιξης'', έγραψε ο μεγάλος μας ποιητής Γιώργος Σεφέρης. Ας υποδεχτούμε αυτή την Άνοιξη με ελπίδα, αλληλεγγύη και αυτοπεποίθηση και ας κάνουμε το ερχόμενο καλοκαίρι πιο αισιόδοξο για την πατρίδα μας και για καθένα ξεχωριστά. Χριστός Ανέστη με υγεία, δύναμη και προκοπή σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, όπου κι αν βρίσκονται. Χρόνια πολλά».

Τσίπρας: Ο λαός μας ξέρει να βρίσκει τους δρόμους της Ανάστασης

Στο δικό του μήνυμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σημειώνει πως «το Πάσχα είναι η γιορτή της ελπίδας. Έρχεται πάντα να φωτίσει με τα Θεία Πάθη τη Σταύρωση και την Ανάσταση, την προσδοκία για ένα καλύτερο αύριο. Να δώσει το μήνυμα ότι μπορούμε να κερδίσουμε τη ζωή μας με όρους αλληλεγγύης, ανθρωπισμού και δικαιοσύνης. Να κερδίσουμε το Φως και την άνοιξη».

Κάνει αναφορά στην πανδημία, που «επιμένει και αφαιρεί ζωές», στην ακρίβεια, το «δυσοίωνο» μέλλον αλλά και τον πόλεμο ο οποίος «έχει χτυπήσει και πάλι την πόρτα της Ευρώπης».

Όπως συμπληρώνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «πάντα και πάντα όμως, σε όλη τη διαδρομή της Ιστορίας, ο λαός μας ξέρει να βρίσκει τους δρόμους της Ανάστασης. Να κάνει το Γολγοθά, μία Νέα Αρχή. Αυτή τη Νέα Αρχή συμβολίζει το Πάσχα του 2022. Θέλουμε, ξέρουμε και μπορούμε να κάνουμε τη Σταύρωση ελπίδα και σιγουριά για το αύριο. Να ανοίξουμε χώρο στο Φως με το κουράγιο, την αλληλεγγύη, την αποφασιστικότητα, την αγάπη. Εύχομαι από καρδιάς σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες καλή Ανάσταση».

Ανδρουλάκης: Οφείλουμε να οικοδομήσουμε ένα διαφορετικό μέλλον

Στο πασχαλινό μήνυμά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, υπογραμμίζει ότι «η Ανάσταση του Θεανθρώπου συμβολίζει τη νίκη της ζωής έναντι του θανάτου. Της ελπίδας έναντι του φόβου σε μια δύσκολη στιγμή για την ανθρωπότητα».

Αναφέρει, χαρακτηριστικά, τον πόλεμο στην Ουκρανία με χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια πρόσφυγες, την πανδημία, που συνεχίζει να είναι παρούσα, κάνοντας την κοινωνία μας να θρηνεί καθημερινά δεκάδες συνανθρώπους μας, καθώς και τις ανισότητες που δημιουργούνται από τη νέα ενεργειακή κρίση και τις αυξήσεις στα βασικά αγαθά.

«Σε αυτό το ζοφερό περιβάλλον οφείλουμε με ευθύνη να οικοδομήσουμε ένα διαφορετικό μέλλον, με περισσότερες ευκαιρίες για τις νεότερες γενιές, με περισσότερη Δικαιοσύνη και περισσότερη αξιοπρέπεια. Χρόνια πολλά  σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Καλό Πάσχα».

Κουτσούμπας: Να φτάσουμε στη λαϊκή ανάταση και Ανάσταση

Λιτό είναι το μήνυμα του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

«Από τον καθημερινό Γολγοθά της ακρίβειας, της κρίσης, του πολέμου, να φτάσουμε στη λαϊκή ανάταση και ανάσταση, αφού μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό! Χρόνια σας πολλά!» αναφέρει.

Κυριάκος Βελόπουλος: Ο ελληνικός λαός ανεβαίνει έναν Γολγοθά, ήρθε η ώρα της Αναστάσεως

 «Ελληνίδες, Έλληνες. Καλοί μου Χριστιανοί. Η εορτή του Πάσχα είναι η μεγαλύτερη εορτή της Ορθοδοξίας. Ο Γολγοθάς του Ιησού μας, η σταύρωση του Θεανθρώπου μας, η θυσία η δική του και η Ανάστασή του είναι μήνυμα ελπίδας. Όλα αυτά έγιναν για να σώσει τον άνθρωπο. Για να σώσει τον άνθρωπο από την αμαρτία. Η πίστη μας ορίζει ότι η ελπίδα αυτή δεν πρέπει να χαθεί» αναφέρει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Ο ελληνικός λαός ανεβαίνει έναν Γολγοθά εδώ και χρόνια. Σταυρώνεται καθημερινά από τα λάθη των πολιτικών. Ήρθε η ώρα της Αναστάσεως. Ήρθε η ώρα της λύσεως των προβλημάτων» αναφέρει και καταλήγει:

«Είθε ο Θεός, είθε ο Θεάνθρωπος με την Ανάστασή του να δώσει και την ανάσταση των Ελλήνων. Ευχόμαστε ολόψυχα καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση».

Βαρουφάκης: Μέγιστο δώρο του Πάσχα, η υπενθύμιση ότι η ζωή δεν το βάζει κάτω

«Eκ μέρους του ΜέΡΑ25 χρόνια πολλά σε όλες και όλους. Πέρσι το Πάσχα προσευχόμασταν να τελειώσει η πανδημία που έπαιρνε, και εξακολουθεί να παίρνει βέβαια, ανθρώπους μας. Δικούς μας, γνωστούς μας, συμπολίτες μας. Αυτό το Πάσχα θρήσκοι, άθεοι, όλοι μαζί προσευχόμαστε και για κάτι άλλο: Nα σταματήσει ο πόλεμος που σκοτώνει συνανθρώπους μας. Που βουλιάζει την πλειοψηφία στην φτώχεια. Που φουντώνει την πείνα στην Αφρική, στην Ασία. Που μας φέρνει όλους πιο κοντά, φέρνει την ανθρωπότητα πιο κοντά στην κλιματική καταστροφή» αναφέρει στο πασχαλινό του μήνυμα ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

Συνεχίζοντας σημειώνει πως «εν μέσω του πολέμου αυτού και της ανέχειας, το μέγιστο δώρο του Πάσχα είναι η υπενθύμιση ότι η ζωή δεν το βάζει κάτω, κι έτσι ανασταίνεται η ελπίδα ότι το φώς νικά τη στιγμή που το σκοτάδι είναι πιο πηχτό».

«Ας εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία που μας δίνει το Πάσχα να ξανασκεφτούμε πώς μπορούμε, κάθε μία, κάθε ένας, όλοι μαζί, να βοηθήσουμε του φωτός τη γέννηση. Χριστός Ανέστη. Χρόνια Πολλά από το ΜέΡΑ25» καταλήγει.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίσκεψη Ερντογάν: Μενού «συμφιλίωσης» για το γεύμα Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο

Πολιτική / Επίσκεψη Ερντογάν: Μενού «συμφιλίωσης» για το γεύμα Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο

Διπλωματία με κοινές -και για τους δύο λαούς- γεύσεις στο μενού του γεύματος εργασίας ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με υπουργούς των κυβερνήσεών τους
NEWSROOM