Εκπρόσωπος Σόιμπλε: Συμφωνία μέχρι την Κυριακή, αλλιώς θα σκεφτούμε άλλες επιλογές

Εκπρόσωπος Σόιμπλε: Συμφωνία μέχρι την Κυριακή, αλλιώς θα σκεφτούμε άλλες επιλογές Facebook Twitter
EPA/DAVID GANNON
0

Ακολουθώντας τη σκληρή γραμμή που κράτησαν χθες πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες, ότι δηλαδή η Κυριακή θα είναι η τελική προθεσμία για να βρεθεί λύση για την Ελλάδα, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε σήμερα πως αν η Αθήνα και οι πιστωτές της δεν καταφέρουν να συμφωνήσουν μέχρι τότε, για να αρχίσουν οι συνομιλίες σχετικά με ένα τρίτο πρόγραμμα διάσωσης, θα χρειαστεί να αρχίσουμε να σκεπτόμαστε άλλες επιλογές. 

«Αν δεν καταλήξουμε σε μία λύση στο θέμα αυτό μέχρι το Σαββατοκύριακο, μέχρι την Κυριακή, τότε, αν χρειαστεί θα πρέπει να σκεφθούμε άλλα σενάρια», είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Μάρτιν Γέγκερ σε μία τακτική συνέντευξη Τύπου, σύμφωνα με το ΑΠΕ.  Σε ερώτηση σχετικά με την πιθανότητα μιας εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ο Γέγκερ απάντησε πως η γερμανική κυβέρνηση είναι έτοιμη για όλες τις πιθανές εξελίξεις.

«Δεν υπάρχει βοήθεια χωρίς όρους» δήλωσε επίσης, προσθέτοντας ότι το ελληνικό αίτημα προς τον ESM θα πρέπει να περιλαμβάνει και παρουσίαση των μεταρρυθμίσεων που σχεδιάζει να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εύρος του προγράμματος βοήθειας, ο Γέγκερ διευκρίνισε ότι δεν έχει να κάνει με το τι έχει συζητηθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου και τόνισε ότι πρέπει να είναι ένα «ευρύ και προς το μέλλον προσανατολισμένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων». Λογική και αξιόπιστη πυξίδα για αυτό θα ήταν η τελευταία έκθεση της τρόικας τον Δεκέμβριο του 2014, όπου αναφέρονται 15 τομείς στους οποίους η Ελλάδα πρέπει να κλείσει κενά, πρόσθεσε.

Επίσης, επεσήμανε ότι η γερμανική κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο αναμένουν ότι στην περίπτωση απόφασης έναρξης διαπραγματεύσεων για τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα, από την ελληνική πλευρά θα δοθούν, ήδη, κατά τη διάρκεια αυτών των διαπραγματεύσεων, σαφή μηνύματα, τα οποία θα επαναφέρουν τη χαμένη εμπιστοσύνη ή μέρος της. «Περιμένουμε τότε, όχι μόνο λόγια πρόθεσης, αλλά και πράξεις» σημείωσε. Τέλος, ανέφερε ότι στη λίστα των προαπαιτούμενων (prior actions) υπάρχουν αρκετά μέτρα, τα οποία θα μπορούσαν να εφαρμοστούν άμεσα και να περάσουν από την ελληνική Βουλή.

 

Δείτε LIVE όλες τις εξελίξεις, λεπτό προς λεπτό ΕΔΩ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σαμαράς για Τέμπη: Χωρίς ηθικό έρεισμα η απόρριψη αιτήματος γονέων για εκταφή σορών των παιδιών τους

Πολιτική / Σαμαράς για Τέμπη: Χωρίς ηθικό έρεισμα η απόρριψη αιτήματος γονέων για εκταφή σορών των παιδιών τους

«Έχουν απόλυτο δικαίωμα να διαπιστώσουν εάν τα λείψανα που βιαστικά και δίχως τον πρέποντα έλεγχο τους παραδόθηκαν προς ταφή, ανήκουν πράγματι στα παιδιά τους» τονίζει
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το πώς εξελίχθηκε το κόμμα του;»

Πολιτική / Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το κόμμα του;»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «δικαίωση» την προσχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου στη Νέα Δημοκρατία - «Φεύγουν από αλλού ο ένας μετά τον άλλον και έρχονται στη ΝΔ»
LIFO NEWSROOM
Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM