Υπέρ της διεξαγωγής ενός δεύτερου debate μεταξύ των δύο υποψηφίων του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ, τάχθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

 

«Ανακοινώνω δημόσια πως θέλω debate με τους όρους που έγινε και με τους υπόλοιπους συνυποψηφίους μου στη δημόσια τηλεόραση, με έναν δημοσιογράφο από όλα τα μεγάλα κανάλια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, μιλώντας στο Μega.

 

«Δεν κρύβεται κανείς και το απέδειξα την προηγούμενη εβδομάδα» σημείωσε.

 

Αναφερόμενος στον β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών ανέφερε πως συμφωνεί «απόλυτα με αυτό που είπε ο πρώην πρωθυπουργός και συνυποψήφιός μου, Γιώργος Παπανδρέου. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μη γίνει δεύτερος γύρος εκλογών, πρέπει να τιμήσουμε τους πολίτες που μας τίμησαν. Είναι λάθος να μην τηρήσουμε το καταστατικό μας, είναι λάθος να μην κάνουμε εκλογές».

 

«Θέλω τις εκλογές ώστε ο επόμενος πρόεδρος να έχει μια καθαρή εντολή, ισχυρή εντολή, ανανέωσης, ενότητας και πολιτικής αυτονομίας της παράταξης», είπε, μεταξύ άλλων.

 

Για την επικείμενη στήριξη του Ανδρέα Λοβέρδου  στο πρόσωπό του ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ υποστήριξε πως, «Οι πολίτες απέδειξαν από την 1η Κυριακή τις απόψεις τους. Δεν σημαίνει ότι θα ταυτιστούμε όλοι».


«Θα είναι μια νίκη της παράταξης, νίκη προοπτικής»

 

«Η παράταξή μας είναι πληγωμένη, δεν θα ακολουθήσω δρόμο έντασης. Θέλω μια ειρηνική νίκη. Θα είναι μια νίκη της παράταξης, νίκη προοπτικής. Να κοιτάξουμε μπροστά, να μην επαναλάβουμε τα λάθη του χθες», υπογράμμισε.

 

Για το κλίμα που επικρατεί, για την ηλικιακή ανανέωση, ο Νίκος Ανδρουλακης πρόσθεσε:

 

«Η ανανέωση είναι και ηλικιακή, όχι μόνο όμως. Είναι θέμα πολιτικού ήθους και προγράμματος για την πατρίδα. Ανανέωση είναι η δημόσια συμπεριφορά. Οι πολιτικοί διαπαιδαγωγούν τους πολίτες με τη συμπεριφορά τους. Δεν πρόκειται λοιπόν να μπω σε εντάσεις» δήλωσε κατηγορηματικά ο κ. Ανδρουλάκης.

 

Για το όνομα ΠΑΣΟΚ ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε πως, «Μπορούμε και το όνομά μας να έχουμε και το σύμβολό μας να έχουμε. Έχω μία πρόταση που τα αγκαλιάζει όλα. Και το ΠΑΣΟΚ θα υπάρχει και ο ήλιος θα υπάρχει και συμπαράταξη θα είμαστε. Στο όνομά μας θα είναι και το ΠΑΣΟΚ».