Εκλογές 2023: Το TikTok δημιουργεί «Κέντρο Ελληνικών Εκλογών»

Εκλογές 2023: Το TikTok δημιουργεί κέντρο ελληνικών εκλογών μέσα στην εφαρμογή Facebook Twitter
Φωτ.: Pixabay
0

Διαθέσιμο για τους χρήστες είναι πλέον το «Κέντρο Ελληνικών Εκλογών» στο TikTok για τις εκλογές 2023

Σύμφωνα με ανακοίνωση του TikTok, το εν λόγω Kέντρο Ελληνικών Εκλογών θα παρέχει πληροφορίες και θεσμικές πηγές, σχετικές με τις εκλογές 2023 και θα παραπέμπει στους επίσημους ιστότοπους του υπουργείου Εσωτερικών.

Παράλληλα, το περιεχόμενο και οι λογαριασμοί που σχετίζονται με τις εκλογές, θα λαμβάνουν σχετική επισήμανση που θα παραπέμπει στο Κέντρο. Πρόσβαση θα παρέχεται επίσης σε δημοφιλή hashtags εκλογών, με σκοπό την ευκολότερο πρόσβαση στο κέντρο. 

TikTok: Αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης για τις εκλογές 2023

Ο επικεφαλής κυβερνητικών σχέσεων του TikTok για τη νοτιοανατολική Ευρώπη και το Ισραήλ, Τζιακόμο Λεβ Μανχάιμερ, υπογράμμισε πως η παροχή πρόσβασης σε έγκυρες πληροφορίες αποτελεί σημαντικό μέρος της συνολικής στρατηγικής της πλατφόρμας για την αντιμετώπιση της εκλογικής παραπληροφόρησης και την προώθηση της παιδείας στα μέσα επικοινωνίας.

Ακόμη, πρόσθεσε πως για την πρόληψη απέναντι στην εκλογική παραπληροφόρηση, το TikTok συνεργάζεται με έγκριτους fact-checkers, συμπεριλαμβανομένου του AFP στην Ελλάδα.

Δεν παρέλειψε μάλιστα να υπενθυμίζει, ότι οι χορηγούμενες πολιτικές διαφημίσεις απαγορεύονται, με τους λογαριασμούς που σχετίζονται με πολιτικό περιεχόμενο να έχουν αυτόματα απενεργοποιημένες τις λειτουργίες δημιουργίας εσόδων και σημείωσε πως οι πολιτικές του TikTok δεν επιτρέπουν την πρόσκληση για συγκέντρωση χρημάτων για εκστρατείες (fundraising).

«Δεσμευόμαστε να προστατεύσουμε την ακεραιότητα της πλατφόρμας και να διασφαλίσουμε το TikTok κατά τη διάρκεια των ελληνικών εκλογών. Απαγορεύουμε και αφαιρούμε περιεχόμενο που αφορά σε εκλογική παραπληροφόρηση, προώθηση βίας και άλλες παραβιάσεις των πολιτικών μας. Συνεργαζόμαστε με έγκριτους fact-checkers, συμπεριλαμβανομένου του AFP στην Ελλάδα ενώ έχουμε εισαγάγει λειτουργίες για να παρέχουμε στην κοινότητά μας έγκυρες πληροφορίες για τις ελληνικές εκλογές, μέσα στην εφαρμογή μας», ανέφερε σχετικά.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ


 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΟΛΓΑΣ

Πολιτική / Λίνα Μενδώνη για Βασιλίσσης Όλγας: «Ο Χάρης Δούκας δηλώνει υπερήφανος για ένα έργο που πολέμησε»

«O Χάρης Δούκας όχι απλώς αποδέχεται και θαυμάζει τον δρόμο, που ολοκληρώνει την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας, αλλά τον υιοθετεί ως δικό του, λησμονώντας ότι ο φορέας υλοποίησης του έργου, η Ανάπλαση Α.Ε., τελεί -από το 2024- υπό την εποπτεία πέντε Υπουργείων, ανάμεσα στα οποία και το Υπουργείο Πολιτισμού», δήλωσε η υπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΟΜΙΛΙΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Μεσολόγγι: «Η κατανόηση αποτελεί χρέος μας καθώς η ιστορία είναι καθρέφτης»

«Όσο οδεύουμε πιο βαθιά σε έναν αβέβαιο 21ο αιώνα, τόσο περισσότερο η Έξοδος χρησιμεύει ως οδηγός προς το μέλλον», είπε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο των σημερινών εκδηλώσεων
THE LIFO TEAM