Εκλογές 2023: Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εκλογές 2023: Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Μαζί με την σύζυγό του και τα τρία του παιδιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

Παρόντες στην ορκωμοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, που αναλαμβάνει πρωθυπουργός για δεύτερη φορά ήταν  οι τρεις αδερφές του, Ντόρα, Κατερίνα και Αλεξάνδρα, καθώς και δύο παιδικοί του φίλοι. 

Στις 17:00 αναμένεται να ανακοινωθεί και η σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Στις 11 το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο και λίγο αργότερα έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά την νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις χθεσινές εκλογές 2023.

Εκλογές 2023: Live η ορκωμοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη Facebook Twitter
Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη Φωτ.: Eurokinissi

«Είναι για μένα ξεχωριστή τιμή να αναλαμβάνω αυτή την εντολή να σχηματίσω μία κυβέρνηση με ορίζοντα 4ετίας. Χρειάστηκαν δυστυχώς 2 εκλογικές αναμετρήσεις για να προκύψει τελικά αυτό το αποτέλεσμα. Αισθάνομαι βαριά την ευθύνη που εναποθέτουν οι Έλληνες. Έχω δεσμευθεί για μεγάλες αλλαγές και μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Έχουμε ισχυρή εντολή και άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και θα προχωρήσω άμεσα στη συγκρότηση μιας κυβέρνησης σκληρής δουλειάς, που θα ορκιστεί από αύριο ώστε να πιάσει δουλειά» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Εκλογές 2023: Live η ορκωμοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη Facebook Twitter
Τα παιδιά του Κυριάκου Μητσοτάκη Δάφνη, Σοφία και Κωνσταντίνος Φωτ.: Eurokinissi

Πρόσθεσε ότι «Το εκλογικό αποτέλεσμα επιφύλαξε και ορισμένες εκπλήξεις με 8 κομματική Βουλή. Η δημοκρατία μας είναι πολύ ώριμη για να μπορέσει να διαχειριστεί τις όποιες πρόσκαιρες αναταράξεις. Αυτή η εκλογική αναμέτρηση ήταν ο επιθανάτιος ρόγχος της απλής αναλογικής. Αν δεν είχε ισχύει σήμερα η Βουλή θα ήταν 5 κομματική. Οι Έλληνες ψήφισαν και έχουν αυτοδύναμη κυβέρνηση. Ξεκινά ένας κύκλος σκληρής δουλειάς».

 
 
Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM