Εκλογές 2023: Έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ο Κυριακός Μητσοτάκης- Το σχόλιο για την απλή αναλογική

Εκλογές 2023- Live: Στην ΠτΔ ο Κυριάκος Μητσoτάκης- Για να λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης Facebook Twitter
Φωτ.: Sooc
0

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε πριν από λίγο εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά την νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις χθεσινές εκλογές 2023.

«Είναι για μένα ξεχωριστή τιμή να αναλαμβάνω αυτή την εντολή να σχηματίσω μία κυβέρνηση με ορίζοντα 4ετίας. Χρειάστηκαν δυστυχώς 2 εκλογικές αναμετρήσεις για να προκύψει τελικά αυτό το αποτέλεσμα. Αισθάνομαι βαριά την ευθύνη που εναποθέτουν οι Έλληνες. Έχω δεσμευθεί για μεγάλες αλλαγές και μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Έχουμε ισχυρή εντολή και άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και θα προχωρήσω άμεσα στη συγκρότηση μιας κυβέρνησης σκληρής δουλειάς, που θα ορκιστεί από αύριο ώστε να πιάσει δουλειά» είπε μεταξύ άλλων.

Πρόσθεσε ότι «Το εκλογικό αποτέλεσμα επιφύλαξε και ορισμένες εκπλήξεις με 8 κομματική Βουλή. Η δημοκρατία μας είναι πολύ ώριμη για να μπορέσει να διαχειριστεί τις όποιες πρόσκαιρες αναταράξεις. Αυτή η εκλογική αναμέτρηση ήταν ο επιθανάτιος ρόγχος της απλής αναλογικής. Αν δεν είχε ισχύει σήμερα η Βουλή θα ήταν 5 κομματική. Οι Έλληνες ψήφισαν και έχουν αυτοδύναμη κυβέρνηση. Ξεκινά ένας κύκλος σκληρής δουλειάς» σημείωσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 13:00 αναμένεται να ορκιστεί νέος πρωθυπουργός από την Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την επόμενη τετραετία.

Σήμερα το απόγευμα αναμένεται η ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM