Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται από την Κουμουνδούρου να δέχεται εισηγήσεις για να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

 

Μετά την σαρωτική επικράτηση της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, αλλά και στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές διακινείται έντονα το σενάριο ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα προκηρύξει πρόωρη προσφυγή σε εθνικές κάλπες. Το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ και άλλων πολιτικών συντακτών αναφέρει πως στη σύσκεψη τώρα γίνονται εισηγήσεις για πρόωρες εκλογές και ζυγίζεται το ποια θα είναι η ιδανική ημερομηνία.

 

Κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται διχασμένα αν θα πρέπει να γίνουν άμεσα εκλογές ή αν το κυβερνών κόμμα θα πρέπει να προσπαθήσει να εξαντλήσει τη συνταγματικά προβλεπόμενη θητεία

 

Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στη Κουμουνδούρου λίγο μετά τις 9 το βράδυ και μετά από σχεδόν δύο ώρες σύσκεψης με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη δεν έχει κάνει δηλώσεις. Μέχρι και τις 11 το βράδυ δεν είχε τηλεφωνήσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη για να τον συγχαρεί όπως εθιμοτυπικά συνηθίζεται.

 

Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την πρώτη του δήλωση και κάλεσε για ακόμη μια φορά τον Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογές.