Ειδικό δικαστήριο: Αποσπάσματα από το ημερολόγιο της γραμματέως Καλογρίτσα - Για τα ραντεβού με Παππά κι Αρτεμίου

Ειδικό δικαστήριο: Αποσπάσματα από το ημερολόγιο της γραμματέως Καλογρίτσα - Τα ραντεβού με Παππά κι Αρτεμίου Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Στο Ειδικό Δικαστήριο οι Ανδρέας Λοβέρδος και ο 'Αγγελος Καραχάλιος, συνήγοροι υπεράσπισης του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, κατέθεσαν αποσπάσματα από το ημερολόγιο της Ευθαλίας Διαμαντή γραμματέως του επιχειρηματία, από τα οποία προκύπτει ότι υπήρξαν επισκέψεις του Κύπριου Δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμίου με τον πρώην υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά στο γραφείο του κ. Καλογρίτσα.

Στο Ειδικό Δικαστήριο περί ευθύνης υπουργών με κατηγορούμενους τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά και τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας οι συνήγοροι του τελευταίου μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν από την κατάθεση της κυρίας Διαμαντή και το SMS που κατέθεσαν στο δικαστήριο στο οποίο αναγράφεται η κατανομή των μετοχικών κεφαλαίων της υπό σύσταση τηλεοπτικής εταιρείας, όπως και τα ονόματα των υποψήφιων μετόχων, κατέθεσαν αποσπάσματα από το ημερολόγιο της κυρίας Διαμαντή, στο οποίο έχουν καταγραφεί οι συναντήσεις του επιχειρηματία.

Τα ραντεβού Παππά, Αρτεμίου, Καλογρίτσα

Σύμφωνα με τους συνηγόρους του επιχειρηματία από το ημερολόγιο της κυρίας Διαμαντή, μεταξύ των άλλων, προκύπτει ότι την 15η και 22η Σεπτεμβρίου 2016 είχαν γίνει επισκέψεις του Αρτέμη Αρτεμίου και του Νίκου Παππά στα γραφεία του κ. Καλογρίτσα, ενώ παράλληλα προκύπτει συνάντηση του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη με τον επιχειρηματία.

Συγκεκριμένα, οι ημερομηνίες και ώρες των συναντήσεων έχουν ως εξής:

15.9.2016: Αρτεμίου (στο γραφείο Καλογρίτσα) -14,25- 15,00

22.9.2016: Παππάς και Αρτεμίου (στο γραφείο Καλογρίτσα) -13,25-23,45

22.9.2016: Μαρινάκης (στον Πειραιά ) -21,00 - 21,30

22.9.2016: Παππάς (στο γραφείο Καλογρίτσα) - 22,15-22,4

Οι συνήγοροι του κ. Καλογρίτσα, ανέφεραν συγκεκριμένα:

«Θα θέλαμε να σας καταθέσουμε δυο σημαντικά στοιχεία που αφορούν στην κατάθεση της κ. Ευθαλίας Διαμαντή, αλλά και το ιστορικό sms της 15.9.2016 που παρουσιάσαμε. Επειδή τέθηκε θέμα αξιοπιστίας της μάρτυρος.

Ο κ. Παππάς στη μήνυσή του την χαρακτήρισε ανυπόληπτη και κοινή συκοφάντη. Τα στοιχεία αυτά είναι από το ημερολόγιο που τηρούσε η γραμματέας του κ. Καλογρίτσα. Είναι δυο αποσπάσματα από τις 15.9.2016 και από τις 22.9.2016».

«Πλαστά τα SMS» 

Παράλληλα, οι συνήγοροι του κ. Παππά και ειδικότερα, ο Γιάννης Μαντζουράνης, υπέβαλλε στο δικαστήριο ένσταση για τα sms που κατέθεσαν στο δικαστήριο οι συνήγοροι του κ. Καλογρίτσα. Τα sms ο κ. Μαντουράνης τα χαρακτήρισε πλαστά και παράνομα αποδεικτικά μέσα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαντζουράνης ανέφερε: «Τα sms είναι πέντε. Τα προσβάλλουμε ως παράνομα αποδεικτικά μέσα, διότι καλύπτονται από την προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών και κατατέθηκαν χωρίς τη συναίνεση του κ. Παππά. Υπάρχει απόφαση του Αρείου Πάγου και άλλων δικαστηρίων.

Είναι παράνομο αποδεικτικό μέσο και δεν μπορεί ούτε να αξιοποιηθεί. Προσβάλλω τα sms ως πλαστά. Και προσκομίζω πραγματογνωμοσύνη με τις υπογραφές δυο εκ των εμπειρότερων πραγματογνωμόνων, του κ. Καλατζή και του υιού του.

Επίσης, θα δώσω σχεδιαγράμματα από τα οποία προκύπτει ότι τα sms δεν αντηλλάγησαν μεταξύ των ενδιαφερομένων.

Προκύπτει, πως αν μου δώσει κάποιος τον αριθμό του μπορώ να φτιάξω 100 τέτοια μηνύματα. Επίσης, καταθέτω απάντηση του ΟΤΕ μετά από αίτημα του κ. Παππά που ζήτησε να του δοθούν όλες οι επικοινωνίες κατά την επίμαχη περίοδο και τα sms».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΑΣΥ ΜΜΜ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Νέοι συρμοί, νέα λεωφορεία και προσλήψεις στις συγκοινωνίες

Στην εκδήλωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών τέθηκαν, μεταξύ άλλων, η ανανέωση του στόλου λεωφορείων, ο εκσυγχρονισμός των συρμών Μετρό και Ηλεκτρικού και η ενίσχυση του συγκοινωνιακού έργου με πυκνότερα δρομολόγια
THE LIFO TEAM
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ

Πολιτική / Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ψηφίστηκε η άρση της ασυλίας της

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ζήτησε εξαρχής να μην συζητηθεί η υπόθεση στην Ολομέλεια της Βουλής , υποστηρίζοντας ότι στόχος είναι να περιοριστεί η δημόσια παρέμβασή της και να ανακοπεί η κριτική της απέναντι στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ

Πολιτική / Κεραμέως: Στα βαρέα και ανθυγιεινά νοσηλευτές, διασώστες και οδηγοί ασθενοφόρων - Τι ανέφερε για συντάξεις χηρείας

Η υπουργός Εργασίας προανήγγειλε μια σημαντική ρύθμιση για τους υγειονομικούς αλλά και νομοσχέδιο για την ισότητα των αμοιβών μεταξύ γυναικών και ανδρών που κατέχουν την ίδια εργασιακή θέση
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: «Του είπα αυτό είναι τρίτο μνημόνιο και μου είπε "μη λες τέτοιες λέξεις"»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλώντας για την κρίσιμη περίοδο του 2015, περιγράφει μεταξύ άλλων μια σκηνή με τον Αλέξη Τσίπρα και τον τότε αρχηγό των Podemos, σχολιάζοντας τα «σπαστά αγγλικά» του πρώην πρωθυπουργού
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ GLOBAL SUMUD FLOTILLA

Πολιτική / «Global Sumud Flotilla»: Διάβημα του ΥΠΕΞ στο Ισραήλ για τους Έλληνες πολίτες που συμμετέχουν στον στολίσκο

Στην ανακοίνωση του υπουργείου επισημαίνεται πως η ελληνική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα να παράσχει κάθε δυνατή προξενική συνδρομή
THE LIFO TEAM
ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Πολάκης: «Φληναφήματα τα όσα ακούγονται περί μη συμμετοχής μου σε Πολιτική Γραμματεία και Κεντρική Επιτροπή»

Ο Παύλος Πολάκης έκανε νέα ανάρτηση σχετικά με τα όσα έχουν διαρρεύσει για μη συμμετοχή του σε Πολιτική Γραμματεία και Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
THE LIFO TEAM