Δραγασάκης: Το πρόβλημα του Μητσοτάκη είναι η απήχηση του Τσίπρα

Δραγασάκης: Το πρόβλημα του Μητσοτάκη είναι η απήχηση του Τσίπρα Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
0

Ο Γιάννης Δραγασάκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης διασταύρωσαν τα ξίφη τους στη Βουλή κατά την πρόταση μομφής της ΝΔ εναντίον του Παύλου Πολάκη. 

Λίγες ημέρες πριν από τις κρίσιμες επικείμενες εκλογές, η ΝΔ επιχειρεί να αποφύγει τα κρίσιμα επίδικα των επόμενων εκλογικών αναμετρήσεων, επιμένοντας στη μικροπολιτική και τα εύκολα επικοινωνιακά τεχνάσματα ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνηση Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας στην βουλή για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ κατά του αν. υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.

«Η κυβέρνηση όμως θα επιμείνει να μιλά για την αύξηση του κατώτατου μισθού, την τόνωση των εισοδημάτων, τις 120 δόσεις και την αναβάθμιση της χώρας. Αλλά και για τις πολιτικές 4 χρόνων αυτής της κυβέρνησης για τα άτομα με αναπηρία, όπως και για κάθε πρόβλημα της κοινωνίας. Το πρόβλημα του κ. Μητσοτάκη δεν είναι ο 'Πολάκης'. Είναι ο Τσίπρας, η λαϊκή στήριξή του και η αποδοχή του στην Ευρώπη. Πρόβλημά του είναι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η ικανότητά της να επιλύει τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας . Η Νέα Δημοκρατία είχε προϋπολογίσει τη μείωση του αφορολόγητου για να εφαρμόσει, αν ποτέ κυβερνούσε, τη μεροληπτική φορολογική πολιτική της», είπε ο Γιάννης Δραγασάκης.

«Γι' αυτό τώρα είναι σε αμηχανία, από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν μειώνεται το αφορολόγητο. Για να μην επιτρέψουμε τον επικοινωνιακό αποπροσανατολισμό που επιχειρεί η ΝΔ, αλλά για να μιλήσουμε για τα επίδικα των εκλογών, καταθέτουμε πρόταση εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Η Νέα Δημοκρατία έχει καταλάβει ότι κάθε επιχείρημά της για την οικονομία καταρρέει, γι' αυτό αποφεύγει τη συζήτηση ουσίας. Στο 3ήμερο της πρότασης εμπιστοσύνης όμως, θα συζητηθούν όλα» ανέφερε ο κ. Δραγασάκης.

Μητσοτάκης: Κύριε πρόεδρε ήσασταν εκτός θέματος 

«Κύριε πρόεδρε ήσασταν εκτός θέματος», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γ.Δραγασάκη. «Η ΝΔ κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας κατά ενός υπουργού. Γιατί θεωρούμε τη συμπεριφορά του κ. Πολάκη ευθέως προσβλητική για τη δημοκρατική τάξη. Το θεωρούμε πιο σημαντικό από τα οικονομικά ζητήματα τα οποία θίξατε. Φοβάστε ότι μέχρι και οι βολικοί και συνεργάσιμοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μην αντέξουν σε μια ψηφοφορία που θα αφορά μόνο τον κ. Πολάκη. Ο Πολάκης είναι δικό σας πρόβλημα και συνολικά της ελληνικής κοινωνίας. Ο λαλίστατος κ. Τσίπρας ανέθεσε σε εσάς να πιείτε το πικρό ποτήρι. Κύριε Δραγασάκη καταλαβαίνω τη δύσκολη θέση στην οποία έχετε περιέλθει».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Πολιτική / Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Η απάντηση του δημάρχου Αθηναίων στις δηλώσεις του Νόαμ Κατζ, ο οποίος άσκησε κριτική για ελλιπή προστασία της πόλης από «οργανωμένες μειονότητες», ανεπαρκή καθαριότητα και έλλειψη ασφάλειας που –κατά τον ίδιο– κάνει τους Ισραηλινούς τουρίστες να αισθάνονται άβολα
LIFO NEWSROOM
ΥΠΕΞ: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια» η εξαγγελία «θαλάσσιων πάρκων» από την Τουρκία

Πολιτική / ΥΠΕΞ για τουρκικά θαλάσσια πάρκα: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια»

Η εξαγγελία «δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα έναντι των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και δείχνει πλήρη έλλειψη σεβασμού στο διεθνές δίκαιο της θάλασσας» αναφέρει η ελληνική πλευρά
LIFO NEWSROOM
Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για Προανακριτική σε βάρος Βορίδη και Αυγενάκη

Πολιτική / Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για Προανακριτική σε βάρος Βορίδη και Αυγενάκη

Στην μυστική ψηφοφορία ψήφισαν 83 βουλευτές της ΝΔ καθώς και ανεξάρτητοι βουλευτές, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης και άλλοι ανεξάρτητοι βουλευτές αποχώρησαν καταγγέλλοντας ότι δεν υπήρχε η απαιτούμενη απαρτία
LIFO NEWSROOM