Διπλή δόση στην Ελλάδα το Μάιο

Διπλή δόση στην Ελλάδα το Μάιο Facebook Twitter
0

Στην πιθανότητα να δοθεί στην Ελλάδα διπλή δόση το Μάιο από το Eurogroup, αναφέρεται δημοσίευμα του δελτίου πληροφόρησης για ευρωπαϊκά θέματα Europolitique. Όπως τονίζεται, το αρχικό χρονοδιάγραμμα σχετικά με την καταβολή των δόσεων προέβλεπε την εκταμίευση 4,2 δισ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013, και 3,2 δισ. ευρώ κατά το δεύτερο τρίμηνο.

Καθώς όμως οι δυσκολίες της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα καθυστέρησαν τις διαδικασίες που αφορούσαν στη δόση Μαρτίου των 2,8 δισ. ευρώ και επειδή η καταβολή του πρώτου τριμήνου καθυστέρησε ενώ οι ανάγκες της χώρας αυξήθηκαν, εξετάζεται η καταβολή το Μάιο δόσης ύψους 7,4 δις.

Πάντως διευκρινίζεται ότι για να καταβληθούν τα χρήματα, η τρόικα θα πρέπει να εξακριβώσει αν οι όροι του προγράμματος οικονομικής εξυγίανσης πληρούνται, ενώ καμιά ημερομηνία δεν έχει καθοριστεί ακόμη για την επόμενη αποστολή αξιολόγησης της τρόικας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΒΟΥΛΗ

Πολιτική / Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Βουλή: Η οικονομική δραστηριότητα που δεν σέβεται το περιβάλλον, είναι «οικο-ανομία»

Έδωσε ομιλία ύστερα από 27 χρόνια - Σήμερα είναι η δεύτερη μέρα της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Αθήνα
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΣΤΟ ΧΙΛΙΟΣΤΟ

Πολιτική / Τσακαλώτος: «Λάθος που δεν ψηφίσαμε ΠτΔ και έπεσε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου»

Το νέο ντοκιμαντέρ «Στο Χιλιοστό» του ΣΚΑΪ αποκάλυψε άγνωστα παρασκήνια και τις κρίσιμες αποφάσεις που σημάδεψαν την πορεία της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, αναδεικνύοντας τα λάθη, τις παραλείψεις και τις καθοριστικές επιλογές μέσα από τις αφηγήσεις των πρωταγωνιστών της περιόδου διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
THE LIFO TEAM