Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 6,3% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - Μάχη για την τρίτη θέση

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 6,3% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - Μάχη για την τρίτη θέση Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ
0

Με διαφορά 6,3 μονάδων προηγείται η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της ALCO για το Open. 

Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό 29,9% με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 23,6%, ενώ στην τρίτη θέση είναι το Κίνημα Αλλαγής με 5,7% και η Χρυσή Αυγή, συγκεντρώνοντας το ίδιο ποσοστό. Το Ποτάμι συγκεντρώνει ποσοστό 1,9%, οι ΑΝΕΛ 1,6%, η Ένωση Κεντρώων 2,6%, η Ελληνική Λύση 2,5%, η Πλεύση Ελευθερίας 1,1%, το ΜΕΡΑ25 1,7%, η Λαϊκή Ενότητα 1,8% ενώ η επιλογή «Άλλο Κόμμα» συγκέντρωσε 4,2%. Οι αναποφάσιστοι βρίσκονται σε διψήφιο ποσοστό συγκεντρώνοντας 12,7%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η ΝΔ έχει ως ελάχιστο ποσοστό το 27,1% και μέγιστο το 32,7%. Στον ΣΥΡΙΖΑ το ελάχιστο είναι 21% και το μέγιστο 26,2%. Χρυσή Αυγή και ΚΙΝΑΛ έχουν ως ελάχιστο ποσοστό το 4,3% και μέγιστο το 7,1%. Το ΚΚΕ το ελάχιστο ποσοστό που συγκεντρώνει είναι 3,6% και το μέγιστο 6,4%. Το Ποτάμι έχει ελάχιστο ποσοστό 1,1% και το μέγιστο 2,7%. Στους ΑΝΕΛ το ελάχιστο ποσοστό που δίνεται είναι το 0,5% και το μέγιστο 2,4 και τέλος στην Ένωση Κεντρώων το ελάχιστο είναι 1,6 και το μέγιστο 3,6%.

Οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να απαντήσουν ποιον ευνοεί η σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Το 37% εκτίμησε ότι κανένα από τα δύο κόμματα δεν ευνοείται. Ωστόσο, το 20% πιστεύει ότι από την αντιπαράθεση ευνοείται ο ΣΥΡΙΖΑ, το 12% τη Νέα Δημοκρατία και άλλα κόμματα το 18%.

Παράσταση νίκης - Συσπειρώσεις - Ντιμπέιτ

Σε ότι αφορά την παράσταση νίκης, το 33% των ερωτηθέντων βλέπει νίκη της ΝΔ στις Ευρωεκλογές με μικρή διαφορά, ενώ το 22% εκτιμά ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα νικήσει με μεγάλη διαφορά. Αντιθέτως, νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με μικρή διαφορά βλέπει το 15%, ενώ το 2% πιστεύει ότι το κυβερνών κόμμα θα επικρατήσει με μεγάλη διαφορά. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco η συσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας ανέρχεται στο 85% και η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο 56%. Τέλος, το 51% των ερωτηθέντων επιθυμεί τη διεξαγωγή ντιμπέιτ ανάμεσα σε Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το 39% τάσσεται εναντίον του. 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ