Δημοσκόπηση MRB: Υπέρ των μη κρατικών πανεπιστήμων αλλά ανήσυχοι για την ασφάλεια οι πολίτες

Δημοσκόπηση MRB: Υπέρ των μη κρατικών πανεπιστήμων αλλά ανήσυχοι για την ακρίβεια οι πολίτες Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Υπέρ της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων τάσσεται το 57,4% των ερωτηθέντων στο δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της MRB.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης της MRB, που έγινε για λογαριασμό του Open, κατά της ίδρυσης των μη κρατικών πανεπιστημίων τάσσεται αντίστοιχα το 34,8% των ερωτηθέντων. Πιο αναλυτικά το 57,4% απαντά «σίγουρα ναι» ή «μάλλον ναι», ενώ το 34,8% απαντά «σίγουρα όχι» ή «μάλλον όχι». Στην ερώτηση δε, για to αν πιστεύουν ότι θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον μεγάλα πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού, το 67,1% απαντά «σίγουρα ναι» ή «μάλλον ναι», ενώ το 20,3% απαντά «σίγουρα όχι» ή «μάλλον όχι».

Στην ερώτηση για το ποια πιστεύουν ότι θα είναι τα ξένα πανεπιστήμια, που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον, οι πολίτες απάντησαν:

  • Από τα κορυφαία του κόσμου – 5,6%
  • Από τα πολύ καλά – 27,7%
  • Από τα μέτρια – 33,6%
  • Από τα λιγότερο γνωστά – 19,2%
  • ΔΞ/ΔΑ – 13,9%

Δημοσκόπηση MRB για ασφάλεια στη χώρα

Σε ό,τι αφορά στο επίπεδο ασφάλειας στη χώρα οι ερωτηθέντες δήλωσαν σε ποσοστό 20,9% «πολύ» ή «αρκετά» ικανοποιημένοι, ενώ αντίθετα το 77,1% πιστεύει «καθόλου» ή «όχι και τόσο» ικανοποιημένοι.

Σε ό,τι αφορά το είδος της φυσικής εγκληματικότητας που προβληματίζει περισσότερο, τα στοιχεία της δημοσκόπησης έδειξαν:

  • Η βία των ανηλίκων/εφήβων σε ποσοστό 41%
  • Οι γυναικοκτονίες σε ποσοστό 16,5%
  • Οι ληστείες με τη χρήση/απειλή όπλου ή χρήση βίας σε ποσοστό 14,9%
  • Το οργανωμένο έγκλημα και το ξεκαθάρισμα λογαριασμών σε ποσοστό 12,2%
  • Τα σεξουαλικά εγκλήματα σε ποσοστό 6,7%
  • Οι μικροκλοπές σε ποσοστό 5,7%
  • Και άλλο σε ποσοστό 0,9%

Τα στοιχεία της δημοσκόπησης για την πολιτική 

Πρώτος σε δημοτικότητα πολιτικών αρχηγών έρχεται σύμφωνα με τη δημοσκόπηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ ακολουθεί ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο Νίκος Ανδρουλάκης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Στέφανος Κασσελάκης, ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Δημήτρης Νατσιός και ο Βασίλης Στίγκας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται από τους ερωτηθέντες ικανός να αντιμετωπίσει τα εξωτερικά ζητήματα σε ποσοστό 42,7%. Ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης με 9% και ο Νίκος Ανδρουλάκης με 8,2%. Ποσοστό της τάξης του 29,3% απάντησε κανένας από τους δύο με και άλλος/Δεν ξέρω/δεν απαντώ συγκέντρωσε ποσοστό 14,3%.

Στα θέματα της οικονομίας πρώτος είναι ο κανένας από τους δύο με ποσοστό 34,4%. Ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 33,6%, ο Νίκος Ανδουλάκης με 11,1%, ο Στέφανος Κασσελάκης με 11%, άλλος/δεν ξέρω/δεν απαντώ με 15%.

Ανάλογη εικόνα και στα ζητήματα αντιμετώπισης της καθημερινότητας με τα ποσοστά να έχουν ως εξής:

  • Κυριάκος Μητσοτάκης: 29,7%
  • Στέφανος Κασσελάκης: 15,3%
  • Νίκος Ανδρουλάκης: 11,5%
  • Κανένας από τους δύο: 34,7%
  • Άλλος/ΔΞ/ΔΑ: 14,1%

Επίσης, σε ότι αφορά στη συσπείρωση των κομμάτων η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 79,3% και έχει διαρροές 5,8% προς το ΠΑΣΟΚ, 3,4% προς την Ελληνική Λύση, 9% είναι αδιευκρίνιστη ψήφος και 2,5% προς άλλο κόμμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει συσπείρωση 56,3% και έχει διαρροές προς ΠΑΣΟΚ (9%), ΚΚΕ (8,6%), Νέα Αριστερά (7%), Πλεύση Ελευθερίας (4,4%), ΝΔ (1,9%) και προς άλλο κόμμα (8,4%).

    Πολιτική
    0

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

    ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ

    Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: Διαμαντή, όσο κι αν με πονάει που φεύγεις, σε ευχαριστώ

    Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τον Διαμαντή Καραναστάση «που δεν κατάφερα να καθαρίσω ακόμη αυτό το τόσο βρόμικο τοπίο, που σε κάνει να ασφυκτιάς και να φεύγεις»
    LIFO NEWSROOM
    ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

    Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

    Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
    LIFO NEWSROOM
    ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

    Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

    Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
    LIFO NEWSROOM
    «Το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν σε αυτήν»

    LiFO politics / «Δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι το πρόβλημα αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν»

    Ο καθηγητής Νικόλαος-Κομνηνός Χλέπας, εξηγεί γιατί το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά το σύστημα ακραίου συγκεντρωτισμού της εξουσίας.
    ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
    Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

    Πολιτική / Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

    Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ενεργοποιείται ο ενεργειακός διάδρομος που συνδέει Αλεξανδρούπολη και Οδησσό, επιτρέποντας την αποστολή αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου προς την Ουκρανία
    LIFO NEWSROOM