Δημήτρης Κουτσούμπας: Σημαντική η άνοδος του ΚΚΕ– Καρπός της πείρας των λαϊκών δυνάμεων

Δημήτρης Κουτσούμπας: Σημαντική η άνοδος του ΚΚΕ – Καρπός της πείρας των λαϊκών δυνάμεων Facebook Twitter
Φωτ.: Glomex
0

Καρπό της πείρας των εργατικών λαϊκών δυνάμεων χαρακτήρισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας την άνοδο του ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές.

Χαιρέτισε εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος τους χιλιάδες ψηφοφόρους που έκαναν το βήμα και στήριξαν το ΚΚΕ, αλλά και όσους συμπορεύθηκαν μαζί του στην πορεία προς τις εκλογές.

Για το αποτέλεσμα της κάλπης, σχολίασε πως είναι ενδεικτικό των δυνατοτήτων σχηματισμού κυβέρνησης που θα συνεχίσει «στην ίδια αντιλαϊκή κατεύθυνση».

«Το αποτέλεσμα αυτό είναι καρπός της σπείρας των εργατικών λαϊκών δυνάμεων που πήραν μέρος όλα τα προηγούμενα χρόνια σε αγώνες, σε σημαντικές δράση με τους κομουνιστές και της κομουνίστριες» ανέφερε αρχικά ο Δημήτρης Κουτσούμπας. 

«Ιδιαίτερά θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσες συμπορευτήκαν μαζί μας είτε με την υποψηφιότητά τους είτε με τη στήριξή τους.  Οι νέες δυνάμεις στο πλάι των παλιών που συσπειρωθήκαν γύρω από το κόμμα μας, μπορούν σήμερα να τροφοδοτήσει μια νέα δυναμική στο δρόμο μιας μεγάλης πολιτικής αντεπίθεσης της μαζικής ταξικής πάλης, της ανασύνταξης συνολικά του συνδικαλιστικού κινήματος, της προώθησης της κοινωνικής συμμαχίας ενάντια στα κεφάλαια, το μονοπώλιο, τον καπιταλισμό». 

Για το αποτέλεσμα της κάλπης, σχολίασε πως είναι ενδεικτικό των δυνατοτήτων σχηματισμού κυβέρνησης που θα συνεχίσει «στην ίδια αντιλαϊκή κατεύθυνση». 

«Είναι ξεκάθαρο αυτό που επισημαίνει το ΚΚΕ, ότι παρά τις αντιθέσεις των μεγάλων κομμάτων, συγκλίνουν σε βασικές κοινές πολιτικές. Κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ, πρώτα ως κυβέρνηση και αυτή την τετραετία ως αντιπολίτευση, αποτέλεσε βασικό φορέα στη συντηρητικοποίηση των ανθρώπων, τροφοδοτώντας την επικράτηση της ΝΔ». 

«Από αύριο, ο ελληνικός λαός θα βρίσκεται απέναντι σε ένα νέο κύμα επίθεσης για την υλοποίηση των νέων μνημονιακών προαπαιτούμενων του ταμείου ανάπτυξης, με αυστηρή δημοσιονομική πολιτική, με ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας νέας οικονομικής κρίσης, στις εξελίξεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία με μεγαλύτερη εμπλοκή της Ελλάδας και τη ΝΑΤΟϊκή ομπρέλα στα ελληνοτουρκικά». 

Ολοκλήρωσε λέγοντας «καμία στήριξη, καμία ανοχή, κανένας συμβιβασμός στις αντιλαϊκές πολιτικές». 


 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λάουρα Κοβέσι: Ποια είναι η εισαγγελέας που ξεσκέπασε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Πολιτική / Λάουρα Κοβέσι: Ποια είναι η εισαγγελέας που ξεσκέπασε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η έρευνα αφορά περισσότερα από 40 πρόσωπα –πολιτικά στελέχη, κρατικούς υπαλλήλους και συνεργαζόμενες εταιρείες– για ενδεχόμενα αδικήματα απάτης, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες
LIFO NEWSROOM
Χατζηβασιλείου για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η προσπάθειά μου να βοηθήσω τους συμπολίτες μου δεν έχει καμία απολύτως σχέση με παράνομες πράξεις

Πολιτική / Χατζηβασιλείου για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Η προσπάθειά μου να βοηθήσω δεν έχει καμία σχέση με παράνομες πράξεις»

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών, με αφορμή την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Θα ζητήσουμε από την ΕΕ ζητήσουμε ρητές αναφορές στο παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Θα ζητήσουμε από την ΕΕ ζητήσουμε ρητές αναφορές στο παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο

«Η Ελλάδα έχει ήδη κινητοποιήσει και της Ένοπλες Δυνάμεις έτσι ώστε να υπάρχει μια αποστολή επιτήρησης των λιβυκών αρχών έξω από τα χωρικά ύδατα» δήλωσε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Αυτός είναι ο χάρτης για τις τουρκικές έρευνες για πετρέλαιο

Πολιτική / Αυτός είναι ο χάρτης για τις τουρκικές έρευνες για πετρέλαιο

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Χάγη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε το μνημόνιο «παράνομο, ανυπόστατο και απαράδεκτο», τονίζοντας ότι «δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα»
LIFO NEWSROOM