Die Welt: H Μέρκελ πιο αποφασισμένη από ποτέ να σώσει την Ελλάδα

Die Welt: H Μέρκελ πιο αποφασισμένη από ποτέ να σώσει την Ελλάδα Facebook Twitter
Φωτο: Andrea Bonetti / PM Handout / SOOC
0

Η Μέρκελ είναι αποφασισμένη περισσότερο από ποτέ να σώσει την Ελλάδα και αυτό αποτελεί κορυφαία της προτεραιότητα αναφέρει η εφημερίδα Die Welt, υπογραμμίζοντας ότι η καγκελάριος έχει στο θέμα αυτό διαφορετική άποψη από τον υπουργό της των Οικονομικών.

Σημειώνει δε ότι η Μέρκελ ενώ έχει απομακρύνει από το θέμα τον Σόιμπλε ο οποίος εμφανίζεται ανυποχώρητος, βρίσκεται στην ίδια γραμμή με τον Σοσιαλδημοκράτη αντικαγκελάριο  Ζίγκμπαρ Γκάμπριελ.

Αυτός, μεταδίδει το ΑΜΠΕ,  είναι και ο λόγος που συζήτησε με τον Γκάμπριελ και όχι με τον Σόιμπλε το θέμα της Ελλάδος στη καγκελαρία για να υπάρχει κοινή γραμμή στην επικείμενη ψηφοφορία στη Βουλή.

Φαίνεται ότι Μέρκελ και Σόιμπλε δεν ενεργούν από κοινού, γράφει η εφημερίδα, αλλά είναι σε συνεννόηση με τον Γκάμπριελ, όπως φάνηκε τις τελευταίες ημέρες.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ