Die Welt: Δεν υπάρχει κατοχικό δάνειο

Die Welt: Δεν υπάρχει κατοχικό δάνειο Facebook Twitter
3

«Δεν υπάρχει το ελληνικό δάνειο των 476 εκατομμυρίων κατοχικών μάρκων», αναφέρει η εφημερίδα Die Welt σε σημερινό της δημοσίευμα, σύμφωνα με το αθηναϊκό πρακτορείο.

Η εφημερίδα επικαλείται πρωτότυπα έγγραφα στα αρχεία του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών σύμφωνα με τα οποία «δεν υπήρχε γερμανικό δάνειο αυτού του ποσού, αλλά μόνο η απαίτηση για τα έξοδα της κατοχής, τα οποία έπρεπε να αναλάβει η Ελλάδα».

Die Welt: Δεν υπάρχει κατοχικό δάνειο Facebook Twitter

Όπως τονίζει το δημοσίευμα, στον υπ.αρ. R27320 φάκελο που βρίσκεται στο πολιτικό αρχείο του υπουργείου Εξωτερικών, υπάρχει έγγραφο, στο οποίο γίνεται λόγος για ένα «γερμανικό υπόλοιπο χρέους ύψους 476 εκατομμυρίων», από το οποίο προκύπτει ότι «δεν πρόκειται ούτε για δάνειο, ούτε για πίστωση, αλλά απλώς για ποσό που έχει υπολογιστεί».

3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η απάντηση στο «όχι» των αγροτών - «Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα»

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης σε αγρότες: «Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα»

Οι αγρότες απάντησαν «όχι» στο κάλεσμα του πρωθυπουργού για συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου - Αν τα αιτήματά τους δεν γίνουν πράξη δεν προτίθενται να συμμετάσχουν σε οποιονδήποτε διάλογο με την κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΦΡΑΠΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Πολιτική / Η Κωνσταντοπούλου κάλεσε την αστυνομία για τον Γιώργο Ξυλούρη - «Να ενημερωθεί ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου»

Ο Γιώργος Ξυλούρης, γνωστός με το ψευδώνυμο «Φραπές», φέρεται να απείλησε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη διάρκεια της εξεταστικής επιτροπής
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Ούτε ο Β'ΠΠ υπήρξε ποτέ. Αν ψάξουν λίγο καλύτερα θα το βρούνε και αυτό κάπου γραμμένο. Αν και γενικά οι σύγχρονοι Γερμανοί δεν θα έπρεπε να συμβουλεύονται έγγραφα των Ναζί - δεν έχουν καμία σχέση με αυτούς.........