Δένδιας: Κέντρο και θαυμασμός στον Μαδούρο δεν συνδυάζονται

Δένδιας: Κέντρο και θαυμασμός στον Μαδούρο δεν συνδυάζονται Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Έμμεση κριτική στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας σχολιάζοντας χαρακτηριστικά πως ο πολιτικός χώρος του κέντρου και ο θαυμασμός στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο δεν συνδυάζονται. 

Ενόψει των εθνικών εκλογών της 7η Ιουλίου, ο υποψήφιος με τη ΝΔ στον Νότιο Τομέα της Β' Αθηνών υπογραμμίζει ότι «από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα ο χώρος του Κέντρου είναι αυτός που κρίνει την έκβαση των εκλογών στην Ελλάδα» και εκτιμά πως αυτό θα συμβεί και σε αυτές τις κάλπες.

Απαριθμώντας τις προτεραιότητες της Πειραιώς, σε περίπτωση που αναλάβει την εξουσία, ο κ. Δένδιας αναφέρει την «πραγματική ανάκαμψη» της οικονομίας, με τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, την προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων, και την αποκατάσταση του κλίματος ασφάλειας στα αστικά κέντρα και στην περιφέρεια. Παράλληλα εκφράζει την ελπίδα ότι η ΝΔ θα «ενώσει» τους Έλληνες «μετά την κυριαρχία επί μία δεκαετία ενός τοξικού πολιτικού λόγου και μιας ρητορικής μίσους, που σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, ταλαιπώρησε τη χώρα και τους πολίτες της».

Ο ίδιος κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για συστηματική προσπάθεια εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης, ενώ κάνει ξεχωριστή αναφορά στα ζητήματα της δημόσιας ασφάλειας. «Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το "στραπάτσο" που υπέστη με την τακτική της οξύτητας, την οποία χρησιμοποίησε προ των ευρωεκλογών, απέφυγε αρχικά να επαναλάβει το ίδιο σφάλμα. Βεβαίως, δεν ξέχασε τις παλιές συνήθειες, να μας παρουσιάζει σαν το "σκοτάδι" έναντι του "φωτός" που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί ο ίδιος, παρότι η έννοια του ηθικού πλεονεκτήματος, μετά και τα όσα είδαμε με τις τροπολογίες την τελευταία εβδομάδα που παρέμεινε η Βουλή ανοιχτή, μόνο ειρωνικούς γέλωτες προκαλεί».

«Ας μη μας διαφεύγει επίσης, ότι αποχωρώντας ο κ. Τσίπρας επιχείρησε ένα συνταγματικό "πραξικόπημα", προκειμένου να ορίσει τη νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης, παρότι είχε ήδη απολέσει τη λαϊκή εντολή. Πρόκειται για ένα ακόμη σύμπτωμα της πλήρους ασέβειας που έδειξε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διακυβέρνησή του σε ολόκληρο το θεσμικό πλαίσιο της Δημοκρατίας».

Ερωτηθείς για τις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ προς τη ΝΔ για «υπερβολική έμφαση» στα ζητήματα δημόσιας ασφάλειας, ο κ. Δένδιας τονίζει πως «αν "κανονικότητα" αποτελεί η ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας, η γενικευμένη ανομία, η καταπάτηση του ασύλου και η βία των κουκουλοφόρων στα πανεπιστήμια, το βάψιμο με μπογιές της Βουλής (...) το να μοιάζουν πλέον με ανεξάρτητο κράτος τα Εξάρχεια, τότε η ΝΔ είναι υπερβολική στην κριτική της. Δυστυχώς, όμως, η πραγματικότητα επιβεβαιώνει πλήρως την κριτική» αυτή.

Κλείνοντας, τονίζει πως θεωρεί μεγάλο πλεονέκτημα της ΝΔ ενόψει των εκλογών ότι διαθέτει πρόεδρο «έναν κατ΄ εξοχήν φιλελεύθερο πολιτικό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι πολίτες του συγκεκριμένου ιδεολογικού χώρου αντιλαμβάνονται άλλωστε ότι Κέντρο και θαυμασμός στον Μαδούρο δεν συνδυάζονται».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM