Δένδιας για έκτακτες κρίσεις Ενόπλων Δυνάμεων: «Δεν μπορούμε να έχουμε περισσότερους ανώτατους αξιωματικούς από τις ΗΠΑ»

Δένδιας για έκτακτες κρίσεις Ενόπλων Δυνάμεων: «Δεν μπορούμε να έχουμε περισσότερους ανώτατους αξιωματικούς από τις ΗΠΑ» Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Eurokinissi
0

Με δηλώσεις από την Πάτρα, όπου βρίσκεται, ο Νίκος Δένδιας μίλησε για την ανακοίνωση που προηγήθηκε σήμερα, περί έκτακτων κρίσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ως ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση που διοργανώνει η ΔΕΕΠ ΝΔ Αχαΐας για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, ο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το θέμα των έκτακτων κρίσεων στα σώματα του Ελληνικού Στρατού.

Όπως δήλωσε:

«Εμφανίζονται ως έκτακτες, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα συνεπές βήμα, μετά από την απόφαση για τη συγχώνευση Στρατοπέδων και Μονάδων και τη Νέα Δομή Δυνάμεων, η οποία πέρασε από τη Βουλή και την ενέκρινε το ΚΥΣΕΑ. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις πάσχουν από έναν υδροκεφαλισμό, ο οποίος είναι τελείως ασύμβατος με την "Ατζέντα 2030". Για να το πω σχηματικά, δεν μπορεί ο Ελληνικός Στρατός να έχει περισσότερους Ανώτατους Αξιωματικούς από τον αμερικανικό στρατό που είναι είκοσι φορές μεγαλύτερος, όπως βεβαίως δεν μπορεί και να έχει περισσότερα στρατόπεδα.

Πρέπει λοιπόν, στο πλαίσιο της «Ατζέντας 2030», να υπάρχει εξορθολογισμός. Και αυτό έπρεπε να γίνει το γρηγορότερο δυνατό, για να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα του εκσυγχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων».

Δένδιας για έκτακτες κρίσεις Ενόπλων Δυνάμεων: «Δεν μπορούμε να έχουμε περισσότερους ανώτατους αξιωματικούς από τις ΗΠΑ» Facebook Twitter
Στιγμιότυπο από την επίσκεψη Νίκου Δένδια στην Πάτρα / Φωτ.: pelop.gr

Με πληροφορίες από pelop.gr
 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Πολιτική / Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει συνταγματικό τον νόμο για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων χαιρέτισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για "τέλος στις ιδεοληψίες" και "τολμηρό βήμα προς την πρόοδο"
LIFO NEWSROOM
Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Πολιτική / Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε το βράδυ της Δευτέρας από τη Νίκαια της Γαλλίας, όπου συμμετείχε στην 3η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς
LIFO NEWSROOM
NΔένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

Πολιτική / Δένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

«Μεγαλώσαμε την Ελλάδα, με μία Συμφωνία η οποία αποδεικνύει την προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)» επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας
LIFO NEWSROOM