Δάσκαλοι- καθηγητές: Επικοινωνιακά παιχνίδια από Γαβρόγλου για τους διορισμούς

Δάσκαλοι- καθηγητές: Επικοινωνιακά παιχνίδια από Γαβρόγλου για τους διορισμούς Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Για «επικοινωνιακές μεθοδεύσεις» του υπουργείου Παιδείας κάνουν λόγο οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών εμμένοντας στην απόφαση τους για τη σημερινή κινητοποίηση στο χώρο του υπουργείου. 

Το υπουργείο Παιδείας χθες, Τετάρτη, λίγες ώρες μετά το πέρας του υπουργικού συμβουλίου, όπου συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, το σύστημα διορισμών για το διάστημα 2019-2021, κάλεσε στη Βουλή τις ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΠΟΣΕΕΠΕΑ για να ενημερωθούν από τον υπουργό, Κώστα Γαβρόγλου, για τις λεπτομέρειες του συστήματος.

Οι ομοσπονδίες, ωστόσο, έχοντας προαναγγείλει εδώ και ημέρες την κινητοποίησή τους έξω από το κτίριο του υπουργείου σήμερα στις 13:00, αρνήθηκαν να παρευρεθούν στην πρωινή συνάντηση. «Καταδικάζουμε την παρελκυστική στάση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης, που μετά τα επικοινωνιακά παιχνίδια με τον αριθμό των διορισμών, έπαιξε και παίζει με την ελπίδα των αδιόριστων εκπαιδευτικών, προσπαθώντας παράλληλα να υπονομεύσει τους αγώνες του εκπαιδευτικού κινήματος», αναφέρουν οι ομοσπονδίες.

Μάλιστα, σχολιάζουν ότι η κίνηση αυτή αποσκοπεί στο να «διευκολύνει την πολιτική ηγεσία του Yπουργείου να αποφύγει την ισχυρή αντίδραση του κλάδου». «Δεν γινόμαστε συνεργοί στα σχέδιά τους. Η συνάντηση της Πέμπτης μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο στο Υπουργείο Παιδείας υπό την δυναμική αντίδραση του κλάδου» επισημαίνουν.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, το σύστημα των διορισμών εκπαιδευτικών -ανεξαρτήτως της πραγματοποίησης ή μη της συνάντησης με τις ομοσπονδίες- αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα από το Υπουργείο μέσα στην ημέρα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Πολιτική / Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει συνταγματικό τον νόμο για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων χαιρέτισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για "τέλος στις ιδεοληψίες" και "τολμηρό βήμα προς την πρόοδο"
LIFO NEWSROOM
Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Πολιτική / Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε το βράδυ της Δευτέρας από τη Νίκαια της Γαλλίας, όπου συμμετείχε στην 3η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς
LIFO NEWSROOM
NΔένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

Πολιτική / Δένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

«Μεγαλώσαμε την Ελλάδα, με μία Συμφωνία η οποία αποδεικνύει την προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)» επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας
LIFO NEWSROOM