Βρούτσης προς Γιαννακόπουλο και Αγγελόπουλους: Η Πολιτεία είναι αποφασισμένη, δεν θα υπάρξει περαιτέρω ανοχή

Βρούτσης προς Γιαννακόπουλο και Αγγελόπουλους: Η Πολιτεία είναι αποφασισμένη, δεν θα υπάρξει περαιτέρω ανοχή Facebook Twitter
Γιάννης Βρούτσης/ Φωτ.: ΕΡΤ
0

Αποφασισμένη να βάλει τέλος στην ακραία τοξικότητα που συνοδεύει τους αγώνες Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού δηλώνει η κυβέρνηση, μέσω του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, ο οποίος απέστειλε επίσημη επιστολή στους ιδιοκτήτες των δύο ΚΑΕ – Δημήτρη Γιαννακόπουλο και Γιώργο και Παναγιώτη Αγγελόπουλο – καλώντας τους σε εσπευσμένη κοινή συνάντηση την Τετάρτη 4 Ιουνίου, στις 15:00.

Η πρωτοβουλία του υπουργού έρχεται σε συνέχεια της αναβολής του 3ου τελικού του πρωταθλήματος, λόγω των επεισοδίων που σημειώθηκαν την Κυριακή 1 Ιουνίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας κατά τη διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακός–Παναθηναϊκός.

Στην επιστολή του, ο κ. Βρούτσης είναι ξεκάθαρος: αν υπάρξει επανάληψη βίαιων επεισοδίων, το πρωτάθλημα θα διακοπεί αμέσως, ανεξαρτήτως υπαιτιότητας.

«Κάθε μορφή παρότρυνσης, ανοχής ή συγκάλυψης της βίας, είτε μέσα από δημόσιες τοποθετήσεις είτε μέσα από πράξεις και παραλείψεις, δεν γίνεται αποδεκτή», αναφέρει χαρακτηριστικά. Και συνεχίζει: «Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε τη μετατροπή του αθλητισμού σε όχημα διχασμού, πόλωσης και οργανωμένης βίας».

Ο υπουργός καλεί τους ιδιοκτήτες των δύο ιστορικών συλλόγων να δεσμευθούν δημόσια για ένα νέο ξεκίνημα, με βάση τον αμοιβαίο σεβασμό, το φίλαθλο πνεύμα και την αθλητική δεοντολογία.

Η απόφαση για την αναβολή του τελικού

Η απόφαση του κ. Βρούτση να αναβάλει τον 3ο τελικό της Basket League, που είχε προγραμματιστεί για τις 4 Ιουνίου στο ΟΑΚΑ, βασίστηκε:

Στην εισήγηση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής και στο έγγραφο της ΓΑΔΑ, που τόνιζε τον κίνδυνο σοβαρής διατάραξης της δημόσιας τάξης, λόγω της κλιμάκωσης της έντασης ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Στο Φύλλο Αγώνα, τις εκθέσεις των παρατηρητών της ΕΣΑΚΕ και της ΔΕΑΒ, καθώς και στο βιντεοληπτικό υλικό από τον αγώνα της 1ης Ιουνίου.

Στην εισήγηση της Δ.Ε.Α.Β., η οποία έλαβε υπόψη όλα τα παραπάνω και συνέστησε την αναβολή του τελικού για λόγους διασφάλισης της δημόσιας ασφάλειας.

Ο κ. Βρούτσης καλεί τους εκπροσώπους των δύο «αιωνίων» να εμφανιστούν στο υπουργείο, να αναλάβουν προσωπικά την ευθύνη της αποκλιμάκωσης και να συμφωνήσουν σε ένα ελάχιστο πλαίσιο πολιτισμένης συνύπαρξης.

«Είναι καθήκον όλων να συμβάλουμε, άμεσα και έμπρακτα, στην αποκατάσταση της στοιχειώδους αθλητικής τάξης και του σεβασμού στους κανόνες και τους θεσμούς», σημειώνει.

Ο υπουργός προειδοποιεί ότι η Πολιτεία δεν πρόκειται να ανεχθεί ξανά παρόμοια φαινόμενα: «Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη. Δεν θα υπάρξει περαιτέρω ανοχή».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το πώς εξελίχθηκε το κόμμα του;»

Πολιτική / Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το κόμμα του;»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «δικαίωση» την προσχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου στη Νέα Δημοκρατία - «Φεύγουν από αλλού ο ένας μετά τον άλλον και έρχονται στη ΝΔ»
LIFO NEWSROOM
Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM