Βρούτσης: «Ήρθε στο υπουργείο με μπράβους και κλωτσούσε πόρτες»- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να σιωπά

Βρούτσης: «Ήρθε στο υπουργείο με μπράβους και κλωτσούσε πόρτες»- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να σιωπά Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Απαντήσεις από την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη απαιτεί ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις αποκαλύψεις που έκανε ο Γιάννης Βρούτσης σε συνέντευξη.

 

Στις δηλώσεις του στην εφημερίδα «Documento», ο πρώην υπουργός Εργασίας κάνει λόγο για ένα άτομο που πήγε στο υπουργείο «με μπράβους», «απειλούσε γενικούς γραμματείς» και «κλωτσούσε πόρτες», ζητώντας τα χρήματα που «έχασε» από το πρόγραμμα Συν-Εργασία. Ο κ. Βρούτσης δεν κατονομάζει το συγκεκριμένο άτομο.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση που εξέδωσε για τις δηλώσεις αναφέρεται στον Μένιο Φουρθιώτη και τονίζει ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να σιωπά όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, καταγγέλλει ότι δέχθηκε επίθεση μέσα στο υπουργικό γραφείο του, όπως αποκαλύπτει στην εφημερίδα Documento».



Επίσης, καλεί τον πρωθυπουργό και το Μέγαρο Μαξίμου να απαντήσουν «τι είναι αυτό που τους συνδέει με τον γνωστό “μάνατζερ”».

 

Παράλληλα στο υστερόγραφο θέτει το ερώτημα αν «σε αυτούς που εισέβαλαν σε γραφείο υπουργού ήταν και αστυνομικοί που είχε παραχωρήσει ο κ. Χρυσοχοΐδης στον κ. Φουρθιώτη».

 

Τι δήλωσε ο Βρούτσης

 

Στις δηλώσεις του ο Γιάννης Βρούτσης αναφέρεται σε τροπολογία που είχε καταθέσει ως υπουργός Εργασίας, προκειμένου να κλείσει ένα «παραθυράκι» που υπήρχε στο πρόγραμμα «Συν-Εργασία», το οποίο φέρεται να εκμεταλλεύτηκε το άτομο στο οποίο αναφέρθηκε στη συνέχεια, που πήγε στο υπουργείο και ζητούσε να πληρωθεί χρήματα που έχασε.

 

«Είμαι έξω φρενών με αυτό τον τύπο. Ήρθε στο υπουργείο και κλωτσούσε πόρτες. Ήρθε με μπράβους. Απειλούσε γενικούς γραμματείς. Υπάλληλοι έρχονταν κλαίγοντας γιατί τους έλεγε ότι θα τον προσκυνήσουν. Μιλάμε για παρακμή», δήλωσε.

 

«Είναι αδύνατον ένας υπουργός Εργασίας να γνωρίζει ποιος πληρώνεται και τι πληρώνεται μεταξύ των εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων. Από ένα λάθος ενός λογιστή ήρθε σε μένα κάποιος που φώναζε -δεν μπορώ να πω ονόματα- με θράσος. Ζητούσε να πληρωθεί τον μήνα που έχασε», είπε στο Documento.

 

«Σε αναζήτηση από το λογιστήριο για τον συγκεκριμένο κύριο διαπίστωσα ότι έπαιρνε μισθούς 60.000 έως 80.000 ευρώ. Τα ίδια χρήματα έπαιρναν και άτομα που ήταν δίπλα του. Αυτό δείχνει σκοπιμότητα, σπουδή για κάτι, να αυξήσει δηλαδή τον μισθό του εικονικά. Βρήκε την τρύπα δηλαδή και πήγε να πάρει τα λεφτά. Πράγμα νόμιμο, όμως ανήθικο. Όταν οι υπάλληλοι το εντόπισαν τρελάθηκαν», είπε ακόμη.

 

Στη συνέχεια ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι άλλαξε ο νομος και μπήκε πλαφόν 6.500 ευρώ «κι έτσι κανείς ωφελούμενος του προγράμματος δεν μπορεί να λάβει παραπάνω χρήματα».

 

Όταν ρωτήθηκε αν αυτή η υπόθεση ενδέχεται να οδήγησε στην απομάκρυνσή του από τη θέση του υπουργού, απάντησε: «Όχι, ούτε καν μπορώ να το σκεφτώ» και πρόσθεσε ότι το θέμα τον εξόργισε και του προκάλεσε προσωπικό πολιτικό κόστος. «Πάντως το πρόσωπο που του μπλόκαρα τα λεφτά με είχε κρεμάσει στα μανταλάκια. Έλεγε δημόσια ότι θα φύγω από υπουργός», πρόσθεσε.

 

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

 

«Η απίστευτη παραδοχή του πρώην υπουργού και νυν κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ κ. Βρούτση πως, όταν οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας ανακάλυψαν απάτη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ του κ. Φουρθιώτη μέσω του προγράμματος Συν- Εργασία, εισέβαλε με μπράβους στο υπουργείο και απειλούσε πως θα τον "τελειώσει", σοκάρουν και απαιτούν άμεσα απαντήσεις.

 

Την ίδια ώρα ακόμα περιμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνας για την απάτη στο πρόγραμμα Συν-Εργασία, που είχε αναλάβει η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας κα Στρατινάκη, η οποία αποθεώνεται κάθε εβδομάδα από την εφημερίδα του κ. Φουρθιώτη.

 

Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να σιωπά όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, καταγγέλλει ότι δέχθηκε επίθεση μέσα στο υπουργικό γραφείο του, όπως αποκαλύπτει στην εφημερίδα Documento. Δεν μπορεί να σιωπά όταν ο πρώην υπουργός του καταγγέλλει ότι ο συγκεκριμένος παρουσιαστής προανήγγειλε την αποπομπή του από την κυβέρνηση και λίγες μέρες μετά αυτό συνέβη. Ο κ Μητσοτάκης και το Μέγαρο Μαξίμου πρέπει να απαντήσουν τι είναι αυτό που τους συνδέει με τον γνωστό «μάνατζερ».

 

ΥΣ. Αλήθεια, ανάμεσα σε αυτούς που εισέβαλαν σε γραφείο υπουργού ήταν και αστυνομικοί που είχε παραχωρήσει ο κ. Χρυσοχοΐδης στον κ. Φουρθιώτη;».

 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

Πολιτική / Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

 Όταν απευθύνεστε σε αυτήν την παράταξη δεν θα χρησιμοποιείτε τον όρο «γαλάζια συμμορία», δεν τη δέχομαι από ένα κόμμα, που έχει στιγματίσει την πολιτική ζωή της χώρας, απάντησε σε υψηλούς τόνους στον Νίκο Ανδρουλάκη ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Σύλληψη και κράτηση για όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα – Νέα μέτρα υπό τον απόηχο της άρνησης Χάφταρ να δεχθεί την ευρωπαϊκή αποστολή
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Πολιτική / Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ επισήμανε πως «η Ελλάδα θα μεριμνήσει ώστε να ελεγχθούν οι μεταναστευτικές ροές» και υπογράμμισε ότι η επιτήρηση θα ενταθεί στο πλαίσιο ευρωπαϊκής συνεργασίας
LIFO NEWSROOM
Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Πολιτική / Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία, με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών της Ιταλίας και της Μάλτας, μετέβη στη Λιβύη για διαβουλεύσεις με τις πλευρές των Ντμπέιμπα και Χαφτάρ
LIFO NEWSROOM
Νίκος Χριστοδουλάκης: «Υπάρχει ένα οργανωμένο δίκτυο που αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

LiFO politics / Νίκος Χριστοδουλάκης: «Ένα οργανωμένο δίκτυο αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και καθηγητής Νίκος Χριστοδουλάκης μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ, δίνει τη δική του ερμηνεία και εκτιμά ότι η κρίση «δεν μας έκανε σοφότερους, αλλά χειρότερους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

Πολιτική / Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

«Eκδόθηκαν οι πρώτες αρνητικές αποφάσεις για αιτούντες προερχόμενους από τη Συρία, αφού συνεκτιμήθηκε ο λόγος της φυγής τους σε συνδυασμό με τα προσωπικά τους χαρακτηριστικά» δήλωσε ο υπουργός υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM