Βρετανία και ΕΕ συμφώνησαν για την αποφυγή του Brexit

Βρετανία και ΕΕ συμφώνησαν για την αποφυγή του Brexit Facebook Twitter
2

Σε ομόφωνη συμφωνία για την αποφυγή του Brexit κατέληξαν το βράδυ της Παρασκευής οι 28 ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

"Έχουμε συμφωνία! Είναι ένας αξιοπρεπής συμβιβασμός, που ελπίζω ότι θα βοηθήσει να κρατηθεί η Βρετανία στην ΕΕ." έγραψε πρώτος, λίγα λεπτά μετά τις 11 το βράδυ στο Twitter, o πρωθυπουργός της Τσεχίας Μποχούσλαβ Σομπότκα.

Συμφωνία αναφέρει με μήνυμά της από την μαραθώνια Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες και η Λιθουανή πρόεδρος Ντάλια Γκριμπαουσκάιτε.

Για "ομόφωνη" συμφωνία μόλις έγραψε στο Twitter και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

"Ομόφωνη στήριξη για μια νέα συμφωνία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Μ. Βρετανία", αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον επιβεβαίωσε λίγο πριν τα μεσάνυχτα τη συμφωνία αναφέροντας πως «Διαπραγματεύθηκα μια συμφωνία η οποία εκχωρεί στο Ηνωμένο Βασίλειο ένα ειδικό καθεστώς εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης». «Θα την εισηγηθώ στην κυβέρνηση αύριο», πρόσθεσε, λίγη ώρα μετά την επισημοποίηση της συμφωνίας από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Είναι μια συμφωνία "δίκαιη και για τη Βρετανία και για τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ" αναφέρει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ."Απέδωσαν οι μήνες σκληρής δουλείας με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και  συνεργασίας με το Ευρωκοινοβούλιο" πρόσθεσε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί δεν στεριώνει κανένα κόμμα στη δεύτερη θέση;

LiFO politics / Γιατί δεν στεριώνει κανένα κόμμα στη δεύτερη θέση;

Ο Γιάννης Παντελάκης, αρθρογράφος της LiFO και συγγραφέας, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη γιατί δεν έχει αναδειχθεί ακόμα μία ισχυρή εναλλακτική πρόταση απέναντι στην κυβέρνηση και αν η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι ένας αντίπαλος που μπορεί πραγματικά να την απειλήσει. 
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μήνυμα Μητσοτάκη για Πρωτομαγιά: «Μέρα με τη μέρα, ενισχύουμε τον εργαζόμενο»

Πολιτική / Μήνυμα Μητσοτάκη για Πρωτομαγιά: «Μέρα με τη μέρα, ενισχύουμε τον εργαζόμενο»

«Πάμε να δούμε πόσες πολιτικές μας για την εργασία μπορώ να σας πω σε λιγότερο από 1 λεπτό» λέει στο TikTok ο πρωθυπουργός, πριν αρχίσει να απαριθμεί μέτρα της κυβέρνησης για την εργασία
LIFO NEWSROOM
Ευτύχης Βαρδουλάκης: «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Newsroom / «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Υπάρχει χώρος για επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα; Είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου ο αντίπαλος που θέλει η ΝΔ; Γιατί δεν ανακάμπτει το ΠΑΣΟΚ; Και τι σηματοδοτούν οι πρώτες εκατό μέρες του Τραμπ στην εξουσία; O Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τον σύμβουλο στρατηγικής και επικοινωνίας, Ευτύχη Βαρδουλάκη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Πολιτική / Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε επίσης την προώθηση σύγχρονης εταιρικής δομής για τον νέο ΟΣΕ, με στόχο την ενίσχυση της αποδοτικότητας και την ταχύτερη εκτέλεση κρίσιμων έργων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια