Βρετανία και ΕΕ συμφώνησαν για την αποφυγή του Brexit

Βρετανία και ΕΕ συμφώνησαν για την αποφυγή του Brexit Facebook Twitter
2

Σε ομόφωνη συμφωνία για την αποφυγή του Brexit κατέληξαν το βράδυ της Παρασκευής οι 28 ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

"Έχουμε συμφωνία! Είναι ένας αξιοπρεπής συμβιβασμός, που ελπίζω ότι θα βοηθήσει να κρατηθεί η Βρετανία στην ΕΕ." έγραψε πρώτος, λίγα λεπτά μετά τις 11 το βράδυ στο Twitter, o πρωθυπουργός της Τσεχίας Μποχούσλαβ Σομπότκα.

Συμφωνία αναφέρει με μήνυμά της από την μαραθώνια Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες και η Λιθουανή πρόεδρος Ντάλια Γκριμπαουσκάιτε.

Για "ομόφωνη" συμφωνία μόλις έγραψε στο Twitter και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

"Ομόφωνη στήριξη για μια νέα συμφωνία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Μ. Βρετανία", αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον επιβεβαίωσε λίγο πριν τα μεσάνυχτα τη συμφωνία αναφέροντας πως «Διαπραγματεύθηκα μια συμφωνία η οποία εκχωρεί στο Ηνωμένο Βασίλειο ένα ειδικό καθεστώς εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης». «Θα την εισηγηθώ στην κυβέρνηση αύριο», πρόσθεσε, λίγη ώρα μετά την επισημοποίηση της συμφωνίας από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Είναι μια συμφωνία "δίκαιη και για τη Βρετανία και για τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ" αναφέρει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ."Απέδωσαν οι μήνες σκληρής δουλείας με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και  συνεργασίας με το Ευρωκοινοβούλιο" πρόσθεσε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Διεθνή / Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Ο Οφίρ Φαλκ, ο κορυφαίος σύμβουλος του Νετανιάχου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, δήλωσε ότι η πρόταση του Αμερικανού προέδρου είναι «μία συμφωνία την οποία εγκρίναμε
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια