Μητσοτάκης: Πρόταση σε Ανδρουλάκη για αναθεώρηση του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών υπό όρους

Βουλή - Live: Η ομιλία του πρωθυπουργού για την πρόταση δυσπιστίας Facebook Twitter
Φωτογραφία: Eurokinissi
0

Με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ολοκληρώνεται στη Βουλή η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Πλεύση Ελευθερίας και Νέα Αριστερά κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη.

Συγγνώμη στη Ζωή Κωνσταντοπούλου θέλησε να ζητήσει ο πρωθυπουργός, για την «απρεπέστατη αναφορά» του Δημήτρη Κυριαζίδη προς το πρόσωπό της. «Ζητώ συγγνώμη κυρία Κωνσταντοπούλου για την απρεπέσταση αναφορά. Δεν είναι πάντα εύκολο αυτό, έχοντας απέναντι πολιτικό που μας έχει αποκαλέσει δολοφόνους. Διαχωρίζω τη γυναίκα Ζωή Κωνσταντοπούλου από την πολιτικό» είπε, ξεκινώντας την ομιλία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Λίγος ακτιβισμός στο Κοινοβούλιο δε θα διαταράξει την ομαλή ροή της συζήτησης» συνέχισε, καθώς εκείνη την ώρα πετάχτηκαν τρικάκια εντός του Κοινοβουλίου, με τον Νικήτα Κακλαμάνη να ζητά την απομάκρυνση των ατόμων που συμμετείχαν στην παρέμβαση.

«Ο πρωθυπουργός είναι εκλεγμένος γιατί τον ψήφισαν οι Ελληνες πολίτες. Μέχρι τις επόμενες εκλογές θα έχουμε την πλειοψηφία είτε σας αρέσει είτε όχι» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση. 

«Η επαναστατική γυμναστική της Αριστεράς έχει τελειώσει κύριε Φάμελλε» απάντησε, μετά τις αντιδράσεις για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Σύνταγμα, λίγο αφότου ο πρωθυπουργός ανέβηκε στο βήμα της Ολομέλειας. 

Αναφερόμενος στην τραγωδία των Τεμπών, απέρριψε τα σχόλια περί εγκλήματος που διατύπωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος. «Βρέθηκα την επόμενη μέρα στον τόπο του δυστυχήματος στα Τέμπη. Ηταν η πιο δύσκολη στιγμή της πολιτικής μου διαδρομής. Οσοι βρέθηκαν εκεί βίωσαν τα ίδια συναισθήματα» σημείωσε.

Στα περί «μπαζώματος», ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι προέχει η προστασία της ανθρώπινης ζωής, κατηγορώντας την αντιπολίτευση για ψέματα. «Αν υπήρξαν επιχειρησιακές αστοχίες στο πεδίο, αυτές θα ερευνηθούν από τη Δικαιοσύνη».

Προς αναθεώρηση το άρθρο 86 περί ευθύνης υπουργών

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να συμφωνήσει στη συνταγματική αναθεώρηση του άρθρου 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, αλλά και του άρθου 86 περί ευθύνης υπουργών.

«Εχω να σας κάνω μία πρόταση κ. Ανδρουλάκη. Είμαι έτοιμος να θέσω προς αναθεώρηση το άρθρο 86 περί ποινικής μεταχείρισης υπουργών. Θα πρέπει να μην δίνουμε την εντύπωση ότι το πολιτικό σύστημα προστατεύει πολιτικούς της πλειοψηφίας. Συμφωνείστε κι εσείς στην αλλαγή στην αξιολόγηση στο Δημόσιο και το άρθρο 16» είπε, απευθυνόμενος στον κ. Ανδρουλάκη. 

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκλεισε κάθε σενάριο για πρόωρες κάλπες, λέγοντας ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, για να ανανεωθεί η λαϊκή εντολή στη ΝΔ.

Δείτε Live την συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας στην Βουλή:

 
Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το αντίδοτο απέναντι στην ακρίβεια, είναι η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος»

«Δεν αρκεί μόνο να βρει κάποιος οποιαδήποτε δουλειά, αλλά το πώς, θα παντρέψουμε τις ανάγκες των επιχειρήσεων με τις ανάγκες των εργαζομένων», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΙΤΑΚΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν χρειάζονται διαμεσολαβητές στα ελληνοτουρκικά» - Πότε αναμένεται η συνάντηση με τον Ερντογάν

Όσα είπε ο πρωθυπουργός για τις σχέσεις της Ελλάδας με ΗΠΑ, Τουρκία και Ισραήλ, τον στόχο της αυτοδυναμίας, την τροπολογία για τη συνεπιμέλεια, την αναθεώρηση του Συντάγματος
THE LIFO TEAM