Βουλή: Αντίστροφη μέτρηση για την ψήφο εμπιστοσύνης - Σκληρή «μάχη» μεταξύ Τσίπρα και Μητσοτάκη

Βουλή: Αντίστροφη μέτρηση για την ψήφο εμπιστοσύνης - Σκληρή «μάχη» μεταξύ Τσίπρα και Μητσοτάκη Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
0

Στις 7 το απόγευμα της Τρίτης ξεκινά στην Ολομέλεια της Βουλής η τριήμερη συζήτηση για τη ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, την οποία ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέχεια της πρότασης μομφής που κατέθεσε η ΝΔ κατά του Παύλου Πολάκη.

Η κοινοβουλευτική συζήτηση, που θα ξεκινήσει με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα και στη συνέχεια θα πάρουν το λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Φώφη Γεννηματά και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί, θα ολοκληρωθεί με αντίστοιχη σειρά τo βράδυ της Παρασκευής 10 Μαΐου. Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η ονομαστική (φανερή) ψηφοφορία.

Με τη μετατροπή της πρότασης μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης, η σύγκρουση κυβέρνησης - αντιπολίτευσης αναμένεται έντονη μετά και τις εξαγγελίες για παροχές από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Οι πολιτικοί συντάκτες εκτιμούν πως η κόντρα θα περιλαμβάνει και τις φωτογραφίες του πρωθυπουργού στη θαλαμηγό του επιχειρηματία Παναγόπουλου.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέθεσε πρόταση μομφής εναντίον του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, με αφορμή την επίθεση που εξαπέλυσε ο δεύτερος εναντίον του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιου Κυμπουρόπουλου.

Ο πρωθυπουργός, όπως είχε προαναγγείλει, μετέτρεψε την πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη σε ψήφο παροχής εμπιστοσύνης συνολικά προς την κυβέρνηση, κάτι που είχε συμβεί ξανά στις 16 Ιανουαρίου, όταν η κυβέρνηση Τσίπρα είχε πάρει ξανά ψήφο εμπιστοσύνης.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΔ για εξαγγελίες Τσίπρα: Υιοθετεί δικά μας μέτρα λίγο πριν τις εκλογές

Πολιτική / ΝΔ για εξαγγελίες Τσίπρα: Υιοθετεί δικά μας μέτρα λίγο πριν τις εκλογές

Μύδρους κατά του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από το Ζάππειο, για επαναφορά της 13ης σύνταξης και την εφαρμογή θετικών μέτρων «μόνιμου χαρακτήρα»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Πολιτική / Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ενεργοποιείται ο ενεργειακός διάδρομος που συνδέει Αλεξανδρούπολη και Οδησσό, επιτρέποντας την αποστολή αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου προς την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Ζαχαράκη προς Πελετίδη: «Να ξεκαθαρίσει αν θέλει το πρόγραμμα ‘Μαριέττα Γιαννάκου’ στα σχολεία της Πάτρας»

Πολιτική / Ζαχαράκη προς Πελετίδη: «Να ξεκαθαρίσει αν θέλει το πρόγραμμα ‘Μαριέττα Γιαννάκου’ στα σχολεία της Πάτρας»

Το πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» υλοποιείται σε όλη τη χώρα με τη στήριξη ιδιωτικών χορηγιών και στόχο τη βελτίωση των υποδομών της δημόσιας εκπαίδευσης
LIFO NEWSROOM