Στις 7 το απόγευμα της Τρίτης ξεκινά στην Ολομέλεια της Βουλής η τριήμερη συζήτηση για τη ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, την οποία ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέχεια της πρότασης μομφής που κατέθεσε η ΝΔ κατά του Παύλου Πολάκη.

 

Η κοινοβουλευτική συζήτηση, που θα ξεκινήσει με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα και στη συνέχεια θα πάρουν το λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Φώφη Γεννηματά και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί, θα ολοκληρωθεί με αντίστοιχη σειρά τo βράδυ της Παρασκευής 10 Μαΐου. Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η ονομαστική (φανερή) ψηφοφορία.

 

Με τη μετατροπή της πρότασης μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης, η σύγκρουση κυβέρνησης - αντιπολίτευσης αναμένεται έντονη μετά και τις εξαγγελίες για παροχές από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Οι πολιτικοί συντάκτες εκτιμούν πως η κόντρα θα περιλαμβάνει και τις φωτογραφίες του πρωθυπουργού στη θαλαμηγό του επιχειρηματία Παναγόπουλου.

 

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέθεσε πρόταση μομφής εναντίον του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, με αφορμή την επίθεση που εξαπέλυσε ο δεύτερος εναντίον του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιου Κυμπουρόπουλου.

 

Ο πρωθυπουργός, όπως είχε προαναγγείλει, μετέτρεψε την πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη σε ψήφο παροχής εμπιστοσύνης συνολικά προς την κυβέρνηση, κάτι που είχε συμβεί ξανά στις 16 Ιανουαρίου, όταν η κυβέρνηση Τσίπρα είχε πάρει ξανά ψήφο εμπιστοσύνης.